بررسی برخی از عناصر برگ گیاه سنو (Fraxinus persica)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های جامعه محور در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRICONFS01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شاه گردی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی مرتع گرایش گیاهان دارویی دانشگاه بیرجند

شعله قلاسی مود

هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه بیرجند

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی برخی از عناصر برگ سنو) Fraxinus persica ( در محدوده جغرافیایی روستای سرندشهرستان طبس واقع در استان خراسان جنوبی انجام پذیرفت. درخت زبان گنجشک جنگلی ) Fraxinus persica ) قادر به تحمل شرایط استرس و خشکی می باشد. در این پژوهش برگ آن طی سه بار نمونه گیری در سه بازه زمانی اردیبهشت، خرداد و تیرماه در سال ۱۳۹۹ از سرند طبس جمع آوری گردید. این پژوهش برای اولین بار در سطح کشور صورت گرفت و با استفاده از دستگاه ICP که دستگاهی بسیار دقیق می باشد نتایج بدست آمد. در این پژوهش پس از آماده سازی استانداردهای لازم و استخراج عناصر موجود در برگ درخت سنو غلظت نمونه ها نیز بررسی و نتایج بدست آمده نشان داد که میزان غلظت فسفر در نمونه های اردیبهشت ماه ۷۳ / ۲۹ )میلی گرم در لیتر( و درنمونه های خرداد ماه ۹۲ / ۲۷ و در نمونه های تیر ماه ۴۲ / ۲۷ بود. میزان غلظت کلسیم در نمونه های اردیبهشت ماه ۱ / ۲۸۹ )میلی گرم در لیتر( و درنمونه های خرداد ماه ۱ / ۲۵۷ )میلی گرم در لیتر( و در نمونه های تیر ماه ۳۲۷ )میلی گرم در لیتر( به دست آمد. میزان غلظت منیزیم در نمونه های اردیبهشت ماه ۶ / ۲۰۴ )میلی گرم در لیتر( و درنمونه های خرداد ماه ۷ / ۱۸۴ )میلی گرم در لیتر( و در نمونه های تیر ماه ۷ / ۲۲۴ )میلی گرم در لیتر( و میزان غلظت پتاسیم در نمونه های اردیبهشت ماه ۷ / ۱۳۱ )میلی گرم در لیتر( و در نمونه های خرداد ماه ۹ / ۱۰۹ )میلی گرم در لیتر( و در نمونه های تیر ماه ۱ / ۱۴۰ )میلی گرم در لیتر( بوده است. پیشنهاد میگردد برای اندازه گیری عناصر و میزان غلظت آنها و بررسی خطاها نیز از روشهای دیگری همچون دستگاه جذب اتمی و تیتراسیون استفاده گردد.

کلیدواژه ها

پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، ICP

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.