شهر سالم نیازمند ساختمان های خورشیدی (بررسی ۵ نمونه موردی)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش ملی شهر سالم
- کد COI اختصاصی: SNCHC02_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 367
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه تربیت معلم سبزوار
چکیده
یکی از مهمترین عوامل آلوده کننده محیط زیست در جهان و بخصوص کشورما، مصرف انرژی فسیلی در فضاهای مسکونی مردم برای تهیه آب گرم مصرفی و گرمایی فضای زندگی است که با هجوم روزافزون انسان ها از روستا به شهرها و استفاده روزافزون از انرژی های فسیلی به تعداد مصرف کنندگان سوخت های فسیلی افزوده می گردد. و از طرف دیگر افزایش قیمت مواد سوختی، کاهش منابع انرژی، سیاست های صرفه جویانه و قوانین سخت گیرانه دولت ها، معماری را به طور غیر مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد. این روزها در کشورهای پیشرفته، بهینه سازی و کاهش مصرف سوخت و انرژی در ساختمان ها و همچنین جایگزین کردن انرژی خورشیدی بجای سوخت های فسیلی که هیچ گونه آلودگی در هوا ندارند و مواد سمی و مضر تولید نمی کنند (ساختمان های که بنام خانه خورشیدی نامیده می شود) فاکتوری مهم در طراحی های معماری آن ها به شمار می رود. بر اساس همین خط مشی ها، معماری معاصر اروپا دستخوش تغییرات بنیادین شده و نظام مهندسی در اتحادیه اروپا به نظم و نسق تازه ای در بهینه سازی مصرف انرژی و پاک سازی محیط زیست، جهت گرفته است. به این بهانه به بررسی بعضی از ساختمان های خورشیدی نورمن فاستر انگلیسی، یکی از بزرگ ترین معماران حال حاضر جهان که از پیشگامان رعایت استانداردهای مصرف انرژی و دمیدن وجه هنری و روح زیبایی شناسانه در کالبد معماری، در تعامل با محیط زیست به شمار می رود نگاهی انداخته تا تجربه ای برای معماران کشور ما باشد.کلیدواژه ها
ساختمان خورشیدی، انرژی خورشیدی، نورمن فاستر، شهر سالممقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.