تعیین محیط تکتونیکی، پتانسیل کانی زایی و شرایط تبلور توده کوارتزدیوریتبیوتیتدار شمال شرق دلیجان با کاربرد شیمی بیوتیت
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش زمین، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_ESRJ-12-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 264
نویسندگان
گروه زمینشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
گروه زمینشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، تهران، ایران
گروه زمینشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، تهران، ایران
چکیده
معدن آهن سرویان بهطور ژنتیکی با توده گرانیتوئیدی سرویان همراه است. هدف از این پژوهش بررسی سنگشناسی، کانیشناسی و تعیین شرایط تشکیل کانیهای بیوتیت توده کوارتزدیوریت بیوتیتدار سرویان است و در این تحقیق در مورد اهمیت مطالعه این کانی در تعیین محیط تکتونیکی، پتانسیل کانیزایی و شرایط تبلور این توده بحث شده است. آنالیز الکترون میکروپروب بیوتیتهای این توده نشان میدهد که این کانیها از نوع بیوتیتهای منیزیمدار غنی از Ti و Mg و فقیر ازAl و Fe هستند. محتوای AlT بیوتیتها در حدود ۳۷/۲-۵۲/۲، با (ƩFeO)/(ƩFeO+MgO) بین ۵۵/۰ تا ۵۸/۰ و تمرکز MgO در گستره ۷۷/۱۲-۹۴/۱۳ درصد وزنی است. این شرایط نشان میدهد که تودهی مذکور متعلق به سری ماگمایی کالکآلکالن بوده و از رده گرانیتهای کوهزایی نوع I است که ماگمای منشا آن در یک محیط فرورانش، حاصل از ذوب پوسته و گوشته تشکیل شده است. بیوتیتها توده سرویان در دمای ۷۵۰ درجه سانتیگراد و در شرایط فوگاسیته اکسیژن بالا و تحت فشار ۶/۰-۱/۱ کیلوبار متبلور شدهاند. در نتیجه چگونگی تشکیل بیوتیتها تایید میکند که توده سرویان در تشکیل تهنشستهای آهن اسکارنی منطقه مشارکت داشته است.کلیدواژه ها
بیوتیت, توده کوارتزدیوریت بیوتیتدار سرویان, دلیجان, زون ارومیه- دختر, شرایط تبلوراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.