ویژگی ژئوشیمیایی سنگ های آمفیبولیتی پیر عباد، شمال شرق ازنا، پهنه سنندج-سیرجان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش زمین، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ESRJ-8-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر کولیوند

دانشگاه شهرکرد

ناهید شبانیان بروجنی

دانشگاه شهرکرد

علیرضا داودیان دهکردی

دانشگاه شهرکرد

چکیده

آمفیبولیت های پیرعباد در شمال­شرق شهر ازنا در استان لرستان در پهنه سنندج-سیرجان قرار دارند. این آمفیبولیت ها به صورت توده های لنزی شکل در منطقه پراکندگی دارند و کم و بیش متحمل دگرشکلی شکل پذیر شده اند و بنابراین گاهی شواهد بارزی از این نوع دگرشکلی نظیر خطواره، برگواره و ماهی کانیایی را به نمایش می گذارند. آمفیبول و پلاژیوکلاز دو کانی اصلی تشکیل دهنده این سنگ ها می باشند. شواهد ژئوشیمیایی نشان می دهد که این آمفیبولیت ها دارای منشاء آذرین هستند. سنگ مادر این آمفیبولیت ها بازالت با ماهیت ساب­آلکالن و تولئیتی می باشد. در نمودار به هنجار شده به کندریت غنی شدگی از LREE ها نسبت به HREE ها مشاهده می شود. همچنین در نمودار به هنجار شده به گوشته اولیه HFSE ها و HREE ها تهی شدگی نشان داده اند. نمودارهای تفکیک محیط تکتونیکی، آنومالی منفی Nb و Ti به همراه مقادیر بالایTh  و Ba/Yb نشان دهنده موقعیت حوضه پشت کمان آغازین برای تشکیل ماگمای سازنده پروتولیت این سنگ ها می باشد.

کلیدواژه ها

آمفیبولیت, پهنه سنندج-سیرجان, پیرعباد, ژئوشیمی, حوضه پشت کمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.