ریزرخساره ها، محیط رسوبی و چینه نگاری سکانسی سازند آسماری در تاقدیس های کوه سیاه و اشگر (زون ایذه)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش زمین، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ESRJ-7-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ظهرابی

کارشناسی ارشد چینهشناسی و فسیل، گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان

حسین وزیری مقدم

استاد گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان

علی صیرفیان

استاد گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان

علی رحملنی

شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب

چکیده

در این تحقیق رسوبات سازند آسماری در تاقدیس کوه سیاه (شمال دهدشت) و تاقدیس اشگر (شمال غرب نورآباد)، از نظر ریزرخساره­ها، محیط رسوبی و چینه­نگاری سکانسی مورد مطالعه قرار گرفت. از برش­های برداشت شده تقریبا ۳۳۰ مقطع نازک تهیه شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سن سازند آسماری در برش کوه سیاه روپلین- شاتین تا بوردیگالین و در برش کوه اشگر شاتین تا بوردیگالین می­باشد. در بخش رخساره­ها، ۱۳ ریزرخساره شناسایی شد. بررسی ریزرخساره­های موجود نشان دهنده چهار زیر محیط رسوبی مختلف شامل پهنه جزرومدی، لاگون، پشته و دریای باز در سازند آسماری می­باشد. رخساره­های معرفی شده و شواهد صحرایی، نشان می­دهد که بخش­های زیرین و بالایی سازند آسماری در برش تاقدیس کوه سیاه در دو پلاتفرم کربناته (ابتدا در یک شلف باز و سپس در یک رمپ کربناته) نهشته شده ولی در تاقدیس اشگر یک شلف باز تشخیص داده شده است. در هر دو برش ۴ سکانس رسوبی درجه ۳ شناسائی گردید.

کلیدواژه ها

الیگوسن- میوسن, تاقدیس های کوه سیاه و اشگر, چینه نگاری سکانسی, ریزرخساره, سازند آسماری, محیط رسوبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.