انسجام سازمانی و شناسایی دست اندرکاران کلیدی در مدیریت پایدار سرزمین (منطقه مورد مطالعه: شهرستان محلات- استان مرکزی)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش زمین، دوره: 7، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_ESRJ-7-4_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 221
نویسندگان
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
چکیده
مدیریت پایدار سرزمین در ایران از یک ساختار سلسله مراتبی تبعیت میکند که دارای مقیاسهای متفاوتی در سطوح مختلف میباشد. در هر سطح دست اندرکاران مختلفی نقشآفرین میباشند که از یک سو با تشکلها و سازمانهای هممقیاس خود و از طرفی با سایر دست اندرکاران سازمانی در سایر سطوح مرتبطند. در راستای دستیابی به مدیریت پایدار منابع آب و خاک در عرصههای طبیعی مشارکت کلیه دست اندرکاران سازمانی ضروریست و همچنین موفقیت مدیریت جامع وابسته به میزان انسجام سازمانی است. این تحقیق از دستاوردهای پروژه الگوی ایرانی مشارکت و توانمندسازی جوامع محلی با رویکرد شبکه های اجتماعی است که به تحلیل انسجام سازمانی و شناسایی دست اندرکاران کلیدی در مدیریت پایدار سرزمین در شهرستان محلات استان مرکزی پرداخته است. پس از کشف مشکلات پیش روی توسعه پایدار روستایی و تعیین نیازسنجی مشارکتی به منظور برنامهریزی مشارکتی و اجرای سیاستها در چشمانداز ۵ ساله، کارگاههای مشارکتی برای دست اندرکاران سازمانی در سطح شهرستان برگزار گردید. در این راستا پیوندهای تبادل اطلاعات و همکاری در بین دست اندرکاران سازمانی با استفاده از شاخصهای کمی سطح کلان شبکه بررسی و سرمایه سازمانی میان دست اندرکاران طی دو مرحله قبل و بعد از تدوین سند چشمانداز سنجش گردید. نتایج نشان از آن داشت که میزان انسجام سازمانی و شاخص دوسویگی پیوندها طی دو مرحله پایش از شرایط متوسط به شرایط زیاد ارتقا و همچنین طی این دو مرحله از میزان تمرکز در تصمیمگیری کاسته شده است. این نتایج بر تقویت روابط برون بخشی در راستای مدیریت جامع سرزمین و توسعه پایدار محلی و کاهش تمرکز در تصمیمگیری و برنامهریزی در راستای تحقق توسعه پایدار تاکید مینماید.کلیدواژه ها
انسجام سازمانی, تحلیل شبکه, تمرکززدایی, روابط برون بخشی, مدیریت پایدار سرزمین, شهرستان محلاتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.