بررسی ریز رخساره ها، فرایندهای دیاژنتیکی و محیط رسوبی سازند آسماری در یال جنوبی تاقدیس ریگ
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش زمین، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_ESRJ-4-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 547
نویسندگان
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی
شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ایران
چکیده
این مطالعه با هدف تعیین ریزرخسارهها، محیط رسوبی، فرایندهای دیاژنتیکی و ارئه یک مدل رسوبی بر روی نهشتههای سازند آسماری به سن الیگو- میوسن در برش سطحی تاقدیس ریگ واقع در میدان نفتی کوه ریگ صورت گرفته است. در این منطقه سازند آسماری با ۳۶۴ متر ضخامت به صورت یک توالی از سنگهای کربناته نازک، متوسط و ضخیم لایه تا تودهای بیرون زدگی پیدا کرده است. براساس بافت های رسوبی، مطالعات پتروگرافی و فونای موجود، ۱۲میکروفاسیس مختلف کربناته شناسایی شده است. این میکروفاسیسهای کربناته در چهار زیر محیط پهنه جزر و مدی، لاگون، سدی/ شول و زیرمحیط دریای باز تشکیل شده است. نبود نهشته های توربیدایتی، کمربند ریفی و تغییر تدریجی رخساره ها نشان می دهد که سازند آسماری در یک محیط رمپ کربناته تک شیب (هموکلینال) نهشته شده است. در برش مورد نظر با حرکت از قاعده سازند به سمت بالا شاهد چندین پیشروی و پسروی عمده در طول این توالی هستیم. به طور کلی سازند آسماری در این برش از رخسارههای مربوط به آبهای عمیق شروع شده و باحرکت به سمت راس سازند به رخسارههای مربوط به آبهای کم عمق ختم میشود.نهشتههای سازند آسماری در برش مورد مطالعهعمدتا در محیط رسوبی رمپ داخلی نهشته شده است. فرایندهای اصلی دیاژنتیکی شناسایی شده شامل سیمانیشدن، میکرایتیشدن، انحلال، فشردگی و جانشینی میباشندکلیدواژه ها
سازند آسماری, ریزرخساره ها, مدل رسوبی, فرایندهای دیاژنتیکی, تاقدیس ریگ, لردگاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.