محاسبه کرنش سه بعدی در پهنه برشی معدن قلعه زری (جنوب بیرجند)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش زمین، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ESRJ-1-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راهله غضبانی

کارشناسی ارشد زمین شناسی، گرایش تکتونیک، دانشگاه بیرجند

محمدمهدی خطیب

دانشیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه بیرجند

محمدحسین زرین کوب

استادیار زمین شناسی دانشگاه بیرجند

چکیده

کانی سازی در معدن مس قلعه زری بصورت رگه ای و داخل شکستگی های حاصل از فعالیت پهنه برشی راست گرد با امتداد N۱۳۵ صورت گرفته است. جهت گیری عمده شکستگی ها به ترتیب در سه راستای مهم NW-SE ، NE-SW و ESE-WNW می باشد که مطابق با امتداد غالب گسل ها در منطقه و به ترتیب در راستای شکستگی های ریدل همسو با پهنه برشی، ناهمسو با پهنه برشی و شکستگی های کششی هستند. رگه ها، در دو نسل می باشند و از هندسه پهنه های برشی تبعیت می کنند. با افزایش کرنش برشی، نسل اول رگه ها چرخش راست گرد حاصل کرده و سپس رگه های نسل دوم تشکیل شده اند، لذا می توان نوع دگرشکلی غیر هم محور را برای منطقه درنظر گرفت. میانگین مقادیر نسبت های کرنش، موقعیت بیضوی کرنش در نمودار فلین، ناحیه کرنش انقباضی را نشان می دهد. ترسیم لگاریتمی رمزی با استفاده از نسبت لگاریتمی صفحات اصلی کرنش، نیز بیضوی دوکی شکل را برای کرنش منطقه تایید می کند و با توجه به رابطه بین سه پارامتر υ، K-value و k که بیضی کرنش را تشریح می کنند، می توان شکل بیضوی کرنش در محدوده مورد مطالعه را، دوکی شکل عمومی، در نظر گرفت. به روش دایره موهر، مقدار کرنش حجمی، ۰.۵۹ بدست آمده است.

کلیدواژه ها

رگه معدنی, پهنه برشی, شکستگی های ریدل, کرنش حجمی, بیضوی کرنش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.