نقش دما بر رشد و توسعه گیاه پنبه و نحوه مدیریت و بهره برداری از آن دراستان گلستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فضای جغرافیایی، رویکرد آمایشی، مدیریت محیط
  • کد COI اختصاصی: ESLAMSHAHRAMAYESH03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود احمدی

استادیار گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه شهید بهشتی

ساناز نوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم در برنامه ریزی محیطی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

ابراهیم شریفی عاشورآبادی

استادیار گروه مهندسی کشاورزی

چکیده

بررسی ها نشان می دهد استان گلستان یکی از مناطقی است که اقتصاد آن شدیده وابسته به کشاورزی است و یکی از قطب های مهم کشاورزی در ایران می باشد. و به لحاظ تنوع آب و هوایی محصولات کشاورزی از گوناگونی بسیاری برخوردار است. در نتیجه برنامه ریزی صحیح در جهت فعالیت های کشاورزی امری بسیار مهم خواهد بود. این استان به لحاظ شرایط اقلیمی، اقلیم مناسب کشت و تولید همه گونه محصول با راندمان مطلوب امکان پذیر بوده و به همین لحاظ تغییرات سطح زیر کشت و راندمان تولید پنبه این استان نیز شدیدتر از سایر مناطق پنبه کار کشور می باشد. هدف از این تحقیق بررسی نقش دما بر رشد گیاه پنبه و نحوه مدیریت و بهره برداری از آن در استان گلستان می باشد. روش تحقیق مبتنی بر کار کتابخانه ای و جمع آوری آمار درجه حرارت بر اساس ماههای سال طی یک دوره ۱۰ ساله از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ بوده است. نتایج نشان داد طی ۴ مرحله از رویش تا برداشت آستانه های ۱۶ تا ۳۴ درجه سانتیگراد موثر می باشد و روند آن بر اساس ماههایی از اواسط فروردین تا اواخر مهر است و همچنین جنوب استان دارای اقلیم معتدل نیمه مرطوب و مساعد برای کشت این گیاه می باشد. چنانچه بتوان با توجه به اهمیت جهانی این گیاه برنامه ریزی مناسب در طول سال انجام داد می توان نسبت به مدیریت و افزایش بهره برداری راندمان تولید در منطقه اقدام نمود.

کلیدواژه ها

درجه حرارت ، پنبه ، استان گلستان .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.