بررسی فقهی و حقوقی سن بلوغ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس حقوق،علوم سیاسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: LPHCONF02_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ملک ثابت

استادیار،تمدن اسلامی،عضوهیئت علمی دانشگاه میبد،ایران

حمیدرضا صادقی شاهم آبادی

کارشناسی حقوق، موسسه حقوق و قضا اسلامی قم،ایران

چکیده

بلوغ امری است که پیدایش آن در زندگی انسان، تحول عظیمی ایجاد می کند. و همینطور آغازپاره ای از تکلیفات و اهلیت بعضی از اعمال حقوقی از حین بلوغ است. بنابر این تشخیص این امر و آغاز بلوغ در زندگی انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در فقه و حقوق اسلامی از آثار کار اندام شناسی بلوغ در انسان به وجود آن پی برده و معیار های مختلفی را برای شناساندن آن ارائه کرده اند. قانون گذار از بین نشانه های مختلف تشخیص بلوغ به سن بلوغ اهمیت داده است و رسیدن به سن خاصی را نشانه بلوغ قرار داده است. این سن در طول دوران قانونگذاری متغیر بوده گاه متناسب با واقع وگاه ناسازگار و نامتناسب تعین شده است. نگارنده بیشتر سعی داشته تا در این مقاله اشتراط بلوغ در تکلیف و تصرف ها ، تعزیر کودک و نشانه های طبیعی بلوغ بحث کند و در ادامه به بررسی بلوغ به واسطه سن و مباحث مربوط به سن بلوغ در فقه اسلامی و حقوق موضوعه و نیز سن رشد بپردازد.

کلیدواژه ها

بلوغ ، فقه ، حقوق ، سن و رشد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.