ارزیابی تاثیر درصد مشارکت برنامه های پاسخگویی بار بر تاب آوری هاب انرژی در شرایط قطعی شبکه گاز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس سراسری پژوهشهای کاربردی در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: AREEI01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه برق قدرت، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران

احمد قاسمی

استادیار گروه برق قدرت، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران

چکیده

مفهوم هاب انرژی به عنوان مدلی برای مطالعه یکپارچه زیرساخت های مختلف انرژی مطرح می شود. هاب انرژی برق و گازرا از شبکه های بالادست دریافت کرده و به وسیله مبدل ها و ذخیره سازهای مختلف به تامین تقاضای برق، گرمایش و سرمایشمصرف کنندگان می پردازد. امنیت تامین انرژی مصرف کنندگان در طول قطعی شبکه گاز که یکی از بدترین حالات ممکن برای هابانرژی است، مسئله مهمی است که باید مورد مطالعه قرار گیرد. لذا، در این مقاله چارچوبی برای ارزیابی تاب آوری هاب انرژی درشرایط قطعی شبکه گاز ارائه شده است. همچنین به منظور بهبود تاب آوری از برنامه های پاسخگویی بار استفاده شده است. در هابانرژی مورد نظر برای تامین بخشی از تقاضای مصرف کنندگان از منابع تجدیدپذیری همچون توربین های بادی، پنل های فتوولتائیکو پنل های خورشیدی-حرارتی استفاده شده است. در نهایت تاثیر درصد مشارکت برنامه های پاسخگویی بار برق، گرمایش وسرمایش بر ریزش بار و تاب آوری سیستم در شرایط قطعی شبکه گاز به وسیله شاخص عددی محاسبه شده است. کارآیی چارچوبپیشنهادی از طریق شبیه سازی مطالعات موردی متعدد بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که میزان تاب آوری با افزایش درصدمشارکت برنامه های پاسخگویی بار حداکثر به میزان ۱۵/۴۴% افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

هاب انرژی، پاسخگویی بار، تابآوری، منابع انرژی تجدیدپذیر، ذخیره ساز انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.