ارزیابی عوامل نامتعارف کیفی موثر بر رشد اقتصادی (با رهیافت پویایی سیستم ها)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی انجمن پویایی شناسی سیستم ها
- کد COI اختصاصی: SYSTEMDYNAMIC03_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 425
نویسندگان
کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی
دانشیارو عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
یکی از دلایل تفاوت در سطوح توسعه یافتگی کشورها تفاوت در عملکرد نهادهای مختلف آنهاست. نهادها با تعدیل ساختار انگیزشی و حمایت از فعالیت های مولد باعث رشد و در مقابل با انحراف از تولید مولد، افزایش ریسک و هزینه های پنهان موجب رکود اقتصادی می شوند. در این مقاله ضمن اشاره به مبانی اقتصاد نهادگرایی و تفسیر متغیرهای نامتعارف اقتصادی به بررسی پویای مجموعهای از عوامل کمی و کیفی پرداخته و سعی می شود ارتباط متقابل و منطقی بین متغیرها با استفاده از حلقه های علی و معلولی بیان گردد. این مهم با استفاده از نرم افزار ونسیم انجام می شود دوره ی زمانی مورد بررسی از سال ۱۳۹۶ آغاز می شود و اقتصاد ایران را طی دو دهه ی آینده پیش بینی می کند. پس از اعمال سناریوهای مورد نظر، نتایج حاصل نشان می دهد به دلیل وجود تحریم و ضعف نهادی، وابستگی اقتصاد ایران به نفت و درآمد حاصل از آن و عدم توجه دولت به بخش های مولد دیگر از جمله فضای کسب و کار باعث ایجاد چالش های جدی در روند رونق اقتصادی شده است.کلیدواژه ها
پویایی سیستم ها، نهادها، فساد اقتصادی، فضای کسب و کار، تولید ملیمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.