اعمال تغییر در ماشین توربین انبساطی در فرآیند تولید گاز جهت کاهش مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت انرژی در صنایع نفت و انرژی
  • کد COI اختصاصی: ENERGYCONF01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میعاد خلیفیان

کارشناسی ارشد- مهندسی شیمی )نوبتکار ارشد-پالایشگاه گاز پارس جنوبی)

کامبیز صفتی

کارشناسی ارشد- مهندسی شیمی (رئیس عملیات نوبتکاری- پالایشگاه گاز پارس ج

وهاب باقری

کارشناسی - مهندسی مکانیک(سرپرست عملیات نوبتکاری- پالایشگاه گاز پارس ج

چکیده

برای جداکردن برش های سبک گازی مانند متان و اتان جهت مصرف انرژی در کشور و یا صادرات از سیال مخزن زیرزمینی ، می بایست که انرژی را از گاز بگیریم و برای این هدف نیاز به ماشینی داریم که فشار و دمای گاز را کاهش بدهد.توربین انبساطی (turbo expander) ماشینی است که بر اساس قوانین ترمودینامیک و آیرودینامیک کار می کند و اساس آن بدین صورت است که انرژی را از گاز می گیرد و در نتیجه باعث افت فشار و کاهش دمای گاز می شود و درصورت حذف ماشین فوق از شیرهای فشار شکنی که باعث افزایش مصرف انرژی می شود، استفاده می شود . یکی از عواملی که باعث حذف توربین انبساطی می شود استفاده از تجهیزات جانبی نامناسب در ماشین فوق می باشد . از جایی که در توربین انبساطی تغییرات از حالت external به internal بسیار ناگهانی می باشد ، در مواقعی که واحد یا تجهیز با توقف ناگهانی مواجهه می شود ، به علت استفاده از نوع نامناسبی از شیر یک طرفه در توربین های انبساطی موجود در پالایشگاه گاز فاز 9،10پارس جنوبی ، زمان برگشت به حالت استفاده از توربین انبساطی در فرآیند افزایش یافته و در نتیجه استفاده از شیرهای فشار شکنی در دستور قرار می گیرد که به طبع آن افزایش مصرف انرژی را به دنبال دارد . استفاده از شیر یک طرفه& stop lift که مرکز ثقل پایین تری بر روی محور دیسک خود نسبت به دیگر شیرهای یک طرفه دارد ،زمان برگشت به فرآیند نرمال را کاسته و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود .

کلیدواژه ها

توربین انبساطی ، seal gas، turbo expander ، external ، internal ، check valve ، & stop lift

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.