بررسی الگوی مزیت رقابتی پایدار بر اساس قابلیت های کارآفرینی فناورانه در شرکت های تعاونی صنایع لبنی استان های مازندران و گلستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-8-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین دلبازه

مدیریت، دانشگاه علی آباد کتول، علی آباد کتول، ایران

احسان ساده

دانشیار گروه مدیریت، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

عبدالعزیز پقه

استادیار گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

برای رقابت در یک بازار به شدت رقابتی که همواره محصولات و رقبای جدید پا به عرصه ظهور می گذارند، ایجاد نوآوری جهت بالا بردن سهم بازار، حفظ جایگاه سازمان در بین مشتریان و کسب مزیت رقابتی اهمیت می یابد. در واقع، مزیت رقابتی پایدار موقعیت بی نظیر یک سازمان در برابر رقبایش است که پیوسته در حال توسعه است. هدف از این پژوهش بررسی الگوی مزیت رقابتی پایدار بر اساس قابلیت های کارآفرینی فناورانه در شرکت های تعاونی صنایع لبنی استان های مازندران و گلستان بود. این پژوهش، به لحاظ روش یک تحقیق توصیفی– پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش را ۱۵۰ نفر از مدیران شرکت های دارای کسب وکار نوپای فناور مرتبط با بخش صنایع لبنی در استان های مازندران و گلستان تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان تعداد ۱۰۸ شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. به منظور آزمون فرضیات و ارزیابی مدل های تحقیق از نرم افزار Smart PLS۳ بهره گرفته شد. نتایج نشان دادند قابلیت های کارآفرینی فناورانه (β=۰/۷۹۰)، شاملقابلیت های فردی (β=۰/۸۵۷)، مدیریتی (β=۰/۸۹۴)، استراتژی (β=۰/۸۰۳)، فنی (β=۰/۸۳۵)، محیطی (β=۰/۷۶۶)، بر مزیت رقابتی پایدار با ابعاد شرایط تقاضا (β=۰/۸۷۳)، عوامل درونی (β=۰/۸۸۳)، استراتژی و ساختار صنایع (β=۰/۷۹۸)، و صنایع پشتیبانی کننده (β=۰/۷۹۶)، تاثیر معناداری داشت. قابلیت های کارآفرینی فناورانه می تواند به عنوان یکی از راهکارهای مزیت رقابتی پایدار در صنایع محسوب شود. بنابراین با توجه به کارآفرینان و تقویت کارآفرینی فناورانه و ایجاد بستر مناسب برای توسعه آن، موجبات پیشرفت اقتصادی کشور به ویژه کشورهای در حال توسعه را فراهم نمود.

کلیدواژه ها

مزیت رقابتی پایدار, قابلیت های کارآفرینی فناورانه, قابلیت فردی, صنایع لبنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.