ارائه چارچوبی برای بازاریابی دیجیتال در کارآفرینی کشاورزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-8-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز کرمی فرد

دانشجوی کارشناسیارشد توسعه روستایی، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

فرحناز رستمی قبادی

استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

شهپر گراوندی

استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

چکیده توسعه بازاریابی دیجیتال در دهه های اخیر ساختار بسیاری از مشاغل را با تغییر روبه رو کرده و به توسعه فعالیت های کارآفرینی و نوآوری در مشاغل کمک کرده است. با شیوع کووید ۱۹ در جهان، توجه به بازاریابی دیجیتال بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. اگرچه بازاریابی دیجیتال در سال های اخیر تاثیر گسترده ای بر فعالیت های تولیدی کشاورزان داشته است، با این حال بسیاری از کشاورزان از خدمات آن محروم هستند. ارائه مدل هایی برای بازاریابی دیجیتال در کارآفرینی کشاورزی می تواند در کاهش موانع کشاورزان در شبکه تجارت دیجیتال مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد. لذا مقاله حاضر با هدف ارائه چارچوبی برای بازاریابی دیجیتال در کارآفرینی کشاورزی و با روش مرور ادبیات پیشین انجام گرفت. بررسی ها نشان داد مدل بازاریابی دیجیتال محصولات کشاورزی شامل کارآفرین کشاورزی، فرآیند کارآفرینی و اکوسیستم کارآفرینی است. ویژگی ها و مهارت های کارآفرینانه طیفی از ویژگی های فردی تا صلاحیت ها و شایستگی ها را شامل شده و به عنوان موتور محرکه فرد عمل می کند. فرآیند کارآفرینی که تغییر در فرآیندهای موجود جهت دیجیتالی شدن را در برمی گیرد بر دیجیتالی سازی کسب و کار، محصول رسانی دیجیتال، بازاریابی و تبلیغات دیجیتال تاکید داشته و به منابع لازم برای استفاده از خدمات دیجیتال و آموزش و اطلاع رسانی برای افزایش مهارت های بازاریابی دیجیتال نیاز دارد. اکوسیستم کارآفرینی شامل زمینه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی یک جامعه است که بر یک کسب و کار تاثیر می گذارد و حمایت های محیطی، ساختارهای نهادی، و زیرساخت ها را در برمی گیرد.

کلیدواژه ها

کلید واژه ها: بازاریابی دیجیتال, کارآفرینی, محصولات کشاورزی, فناوری اطلاعات و ارتباطات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.