بررسی ارتباط بین استرس شغلی و کیفیت زندگی در کتابداران دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه طب پیشگیری، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMH-3-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام کوهنورد

Faculty of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences,Yazd, Iran

نرگس رجایی بهبهانی

School of Health , Student Research Committee ,Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Health Services is a medical school in Tehran, Iran

پیمان پیران ویسه

Hamedan University of Medical Sciences and Health Services is a medical school in Hamedan

زهره فضلی

Occupational Health Engineering, School of Health ,Bam University of Medical Sciences and Health Services is a medical school in Kerman, Iran

چکیده

چکیده مقدمه: استرس از مهم ترین عوامل موثر بر کیفیت و کمیت زندگی است. حرفه کتابداری با توجه به ماهیتی که دارد ممکن است باعدم توانایی پاسخگویی به درخواست ها و نیازها باعث ایجاد استرس شغلی شود. لذا مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین استرس شغلی و کیفیت زندگی درکتابداران شاغل در کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پرداخته است. روش ها: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی است که بروی ۳۸ نفر از کتابداران صورت پذیرفت. شاغلین به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه­ی استاندارد کیفیت زندگی SF_۳۶ و پرسشنامه اندازه­گیری استرس شغلی HSE بود. نتایج: از مجموع ۳۸ نمونه که وارد مطالعه شدند، ۲۵ نفر (%۸/۶۵) زن و ۱۳ نفر (%۲/۳۴) مرد بودند. در این مطالعه دیده شد که میانگین نمره کیفیت زندگی ۵۴/۱۷ ± ۹۵/۶۹  و میانگین نمره استرس شغلی در کارکنان ۴۱/۰ ± ۴۷/۲ می باشد میان استرس شغلی و کیفیت زندگی کارکنان همبستگی معکوس (۳۷۴/۰-) و رابطه معنادار آماری وجود داشت ( P=۰.۰۱۱). نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که میان رشته ی تحصیلی و همچنین سطح تحصیلات با استرس شغلی رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. بنابراین یک برنامه پیشگیری از استرس در افزایش کیفیت زندگی و  افزایش رضایت کارکنان نقش بسزایی دارد.

کلیدواژه ها

Occupational stress, Quality of life, Librarians, استرس شغلی, کیفیت زندگی, کتابدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.