CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد تمایل به پرداخت هزینه بهای اضافی دانشجویان دانشگاه ارومیه در قبال بهبود کیفیت غذای سلف های دانشجویی (با استفاده از مدل لوجیت)

عنوان مقاله: برآورد تمایل به پرداخت هزینه بهای اضافی دانشجویان دانشگاه ارومیه در قبال بهبود کیفیت غذای سلف های دانشجویی (با استفاده از مدل لوجیت)
شناسه ملی مقاله: AGRICONFS01_065
منتشر شده در اولین همایش ملی پژوهش های جامعه محور در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

ماریه موافقی فرد - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه ارومیه
عذرا جوانبخت - استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه ارومیه
مرتضی مولایی - دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه ارومیه

خلاصه مقاله:
میزان تمایل به پرداخت (WTP) مقدار پولی است که یک شخص حاضر است بپردازد تا کالا یا خدمتی را به دست آورد یا از آن استفاده کند. هدف تحقیق حاضر برآورد تمایل به پرداخت هزینه بهای اضافی دانشجویان دانشگاه ارومیه در قبال بهبود کیفیت غذای سلف های دانشجویی است که با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط و مدل لوجیت برآورد شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که به صورت انتخاب دوگانه طراحی شده بود. جامعه آماری تحقیق دانشجویان دانشگاه ارومیه بودند که برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که درنهایت ۲۶۲ نفر به عنوان نمونه انتخاب شده و به صورت تصادفی مورد پرسشگری واقع شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از الگوی لاجیت استفاده شد که در محیط نرم افزار STATA برآورد شد. نتایج تحقیق نشان داد که اکثر (۶۳.۹۴ درصد) پاسخ دهندگان حاضر به پرداخت مبالغی بالاتر برای افزایش کیفیت نبودند. از بین متغیرهای موردبررسی شش متغیر وات، تعداد اعضای خانوار، جنسیت، مقطع تحصیلی، میزان مشاهده اثرات سو در غذا و سلف انتخابی برای وعده ناهار معنی دار شده و وارد مدل رگرسیونی لوجیت شدند. میزان درست نمایی مدل برآورد شده نیز ۶۵.۱۸ درصد برآورد شد.

کلمات کلیدی:
ارزش گذاری مشروط، تمایل به پرداخت، دانشجویان ارومیه، کیفیت غذا، مدل لاجیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1265388/