مقاله پژوهشی: طراحی و شبیه سازی یک دی مدولاتور کلیدزنی انتقال تمام نوری فرکانس با استفاده از کاواک های تشدید مبتنی بر بلور فوتونی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فیزیک کاربردی ایران، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPAZ-11-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم اصغری گوار

استادیار، گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، اهر، آذربایجان شرقی، ایران

علیرضا عندلیب

دانشیار، گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، آذربایجان شرقی، ایران

چکیده

 استفاده از  افزاره (ابزار) های تمام نوری برای پیاده­سازی شبکه­های مخابرات تمام نوری بسیار مهم است. با استفاده از دی­مدولاتور (تفکیک کننده) کلیدزنی انتقال تمام نوری فرکانس می توان کدهای دوتایی دیجیتال را با کمک فرکانس نور ورودی تولید کرد. در این مقاله ساختار جدیدی برای طراحی دی­مدولاتور کلیدزنی انتقال تمام نوری فرکانس با استفاده از بلورهای فوتونی معرفی شده است. از سه کاواک تشدید با مدهای تشدید (بازآوایی) مختلف برای فرایند گزینش فرکانس ها استفاده شده است. برای این که مدهای تشدید کاواک­ها با یکدیگر متفاوت باشد، شعاع میله های ناراستی  به کار رفته درون کاواک­های سه­گانه، متفاوت از هم انتخاب شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که ساختار پیشنهاد شده میتواند ۴ کد دیجیتال دوتایی بر پایه فرکانسهای سیگنال نور ورودی تولید نماید. بنابراین ساختار طراحی شده میتواند به عنوان یک دیمدولاتور انتقال فرکانسی تمام نوری عمل کند و کدهای دو تایی ۰۰، ۰۱، ۱۰ و ۱۱ را  در خروجی تولید کند. حداکثر زمان تاخیر ساختار طراحی شده ۴ ps است.

کلیدواژه ها

بلور فوتونی, دی مدولاتور, کاواک تشدید, زمان تاخیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.