جستاری در فرآیند طراحی خلاقانه معماری از دیدگاه دانشجویان و معماران خبره
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC13_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 572
نویسندگان
پژوهشگر دوره دکتری گروه معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
دانشیار گروه معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
استاد گروه معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
آموزش خلاقیت در طراحی معماری همواره یک معضل بزرگ در مدارس معماری است. گرچه در رابطه با فرآیند طراحیخلاقانه مطالعات بسیاری انجام شده است، اما در مورد مراحل آن و همچنین عوامل تسهیل کننده و بازدارنده آن اجماعیوجود ندارد. از این رو وجود چارچوبی در مورد درک فرآیند طراحی خلاقانه در بین دانشجویان و معماران در ایجاد روش هایمناسب آموزش طراحی خلاقانه موثر خواهد بود. بنابراین، هدف اصلی این پژوهش ارزیابی درک فرآیند طراحی خلاقانه دردانشجویان و معماران خبره است. در این پژوهش از نظریه داده بنیاد استفاده شده است و مطالعه در دانشگاه ها و دفاترمعماری شهر تهران انجام شده است. ۳۰ مصاحبه عمیق با ۱۲ معمار خبره و ۱۸ دانشجوی سال سوم و چهارم کارشناسیانجام گرفت. از اطلاعات به دست آمده در مصاحبه ها، عوامل اصلی تسهیل کننده و مهار کننده در سه مرحله از روند خلاقیتشامل جهت گیری/آماده سازی، ایده پردازی، و تایید و ارزیابی و پیاده سازی مشخص گردیدند. چارچوب به دست آمده از سهمرحله اساسی فرآیند خلاقیت در معماری، چشم انداز جدیدی را برای درک چگونگی مشارکت دانشجویان و معماران درفرآیند خلاقانه برای تولید نتایج خلاقانه مختلف به ما می دهد و زمینه های مورد نیاز برای پیشرفت در آموزش معماری رافراهم می آورد.کلیدواژه ها
طراحی معماری، فرآیند خلاقانه، دانشجویان معماری، معمار خبرهمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.