ارائه مدل ابعاد و مولفه های تجاری سازی ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته با رویکرد فراترکیب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-4-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خاطره دانشجووش

دانشجوی دکتری گروه مدیریت کارآفرینی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

پریوش جعفری

دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عباس خمسه

دانشیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: تجاری سازی ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته یکی از مولفه های فرآیند نوآوری است. با این وجود، در زمینه شناسایی مدل تجاری سازی ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته شکاف مطالعاتی عمده ای وجود دارد. شناسایی این شکاف مطالعاتی هدف پژوهش حاضر است. روش شناسی: این پژوهش از طریق روش فراترکیب سندلوسکی و بارسو و با مرور نظام مند ۲۷ مقاله مرتبط با هدف پژوهش از بین ۳۴۰ مقاله اولیه انجام شده است. مقاله های نهایی بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. روایی پژوهش بر طبق معیارهای ورود به بررسی، برگزاری جلسات با اعضای تیم پژوهش، استفاده از یک متخصص و ممیزی کل فرایند برای اجماع نظری تایید شد. پایایی نیز از طریق برنامه مهارت های ارزیابی انتقادی تایید گردید. یافته ها: تجاری سازی ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته شامل سه بعد فرایند تجاری سازی ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته (شامل مولفه های مرحله تحقیق و توسعه ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته، مرحله تولید محصول فناوری پیشرفته و مرحله عرضه محصول نوآورانه فناوری پیشرفته در بازار و خلق ارزش)، استراتژی های تجاری سازی ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته (شامل مولفه های بومی سازی، بین المللی سازی، انتقال دانش، انتقال فناوری و نوآوری باز) و مدل کسب وکار برای تجاری سازی ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته (شامل مولفه های استارتاپ، شراکت و اعطای امتیاز) است. نتیجه گیری: از این مدل می توان در راستای برطرف نمودن چالش کارآفرینان در تبدیل ایده های کارآفرینانه فناوری پیشرفته به محصول نوآورانه و جریان بازده اقتصادی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

تجاری سازی, ایده کارآفرینانه, فناوری پیشرفته, فراترکیب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.