بررسی تطبیقی جادو در شاهنامه فردوسی و کتاب ددهقورقود
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان و ادبیات ملل
- کد COI اختصاصی: EJPS05_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 598
نویسندگان
دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز
چکیده
جادو و جادوگری یکی از مهم ترین مباحثی است که حضوری ژرف و بسیار پر رنگ، در باورها، افسانه ها و اساطیر ملل جهان دارد. مردمان کهن بهر آن زمان که رویدادی ماورای ادراک آدمی رخ می داده است، آن را در حدود سحر و جادو تعریف میکرده اند و خود نیز برای چیره گشتن بر قوانین مافوق اراده بشری، بر آن متوسل می شده اند. جادو و جادوگری، به همراه کارکردهای نیک یا بد و به صورت ها و هئیت های دیگرگون خود، تقریبا در تمامی ملل جهان،گاه وسیله درمان، گاه وسیله غلبه بر دشمن ، گاه وسیله پیشبرد اهداف خبیثانه و... بوده است و گاهی هم در تبیین رخدادها و حوادث متفاوت، پا به میان نهاده است . جادو و جادوگری در باور، اعتقادات و اساطیر ایرانیان و ترکان نیز از جایگاه تاثیرگذاری برخوردار بوده است؛ از همین رو جادو و جادوگری را به عنوان یک ویژگی بارز در خویش کاریهای ضد قهرمان و گاهی هم در خویش کاریها قهرمان حماسه ها می بینیم. پژوهش حاضر با روش تحلیلی -توصیفی به واکاوی تطبیقی جادو در شاهنامه فردوسی و کتاب ددهقورقود پرداخته است که در آن جادو و جادوگری به عنوان یک مانع بزرگ سر راه قهرمان حماسه ظاهر می شود .کلیدواژه ها
شاهنامه فردوسی، کتاب ددهقورقود، جادو، ادبیات تطبیقی، اساطیرمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.