بررسی تاثیر هیومیکاسید بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک ارقام لوبیا در منطقه کلیبر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات مهندسی کشاورزی، زراعت و اصلاح نباتات
  • کد COI اختصاصی: NRMPB02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس اشپزنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، واحد کلیبر، دانشگاه آزاد اسلامی، کلیبر، ایران

احمد افکاری

استادیار فیزیولوژی گیاهی، واحد کلیبر، دانشگاه آزاد اسلامی کلیبر، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر بررسی تاثیر هیومیک اسید بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و صفات زراعی ارقام لوبیا در منطقه کلیبر، مطالعه ای به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ اجرا خواهد شد. تیمارهای آزمایش شامل ارقام لوبیا در ۴ سطح (لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و لوبیا قرمز) و مقادیر مختلف هیومیک اسید ) شاهد (صفر) ۲، ۴ و ۶ لیتر در هکتار ( بودند. با توجه به نتایج تجزیه واریانس، اثر اصلی تنش حشکی و جیبرلیک اسید بر کلیه صفات مورد مطالعه معنی د اری شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثرات ساده محلول پاشی اسید هیومیک و ارقام بر تمامی صفات مورد مطالعه معنی دار بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که برهمکنش اسید هیومیک و ارقام برمقدار کلروفیل آ و محتوای نسبی آب برگ در سطح احتمال پنج درصد و ۱۱/۹۱ a سایر صفات اثر معنی داری نداشتند. نتایج مقایسه میانگین داده ها نشان داد که بیشترین میزان کلروفیل میلی گرم بر گرم وزن تازه برگ) به تیمار (لوبیا چشم بلبلی و مصرف ۶ لیتر در هکتار اسیدهیومیک) اختصاص یافت و ۹/۶۸ میلی گرم بر گرم وزن تازه برگ) به تیمار (لوبیا قرمز و عدم مصرف اسید هیومیک a کمترین میزان کلروفیل اختصاص یافت. نتایج مقایسه میانگین داده ها نشان داد که بیشترین میزان محتوای نسبی آب برگ به تیمارهای (لوبیا چشم بلبلی و ۶ لیتر در هکتار اسید هیومیک) اختصاص یافت و کمترین میزان محتوای نسبی آب برگ به تیمارهای (لوبیا قرمز و عدم استفاده از اسید هیومیک) اختصاص یافت. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار کارتنوئید با کاربرد ۶ لیتر در هکتار اسیدهیومیک و کمترین مقدار کارتنوئید از تیمار عدم استفاده از هیومیک اسید به دست آمد

کلیدواژه ها

اسیدهیومیک، کارتنوئید، کلروفیل و محتوای نسبی آب برگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.