همبستگی وضعیت رضایت از تحصیل و علاقه مندی به رشته با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: HPMECONF01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبحانه کوچک زاده طالمی

کارشناسی ارشد پرستاری، عضو هیات علمی گروه پرستاری، واحد رشت ،دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

آسیه نمازی

دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی، عضو هیات علمی گروه مامایی واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

رامتین امیدیان

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، ایران

فریناز یعقوب نیاوشمه سرایی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، ایران

چکیده

علاقه دانشجویان گروه پزشکی به رشته تحصیلی خود، باعث افزایش حس مسئولیت پذیری و افزایش کارآیی تحصیلی آنها ونیز بهبود خدمات نظام سلامت می گردد. پژوهش حاضر با هدف بررسی همبستگی وضعیت علاقه مندی به رشته و رضایت ازتحصیل با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان انجام گرفت. روش پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیهدانشجویان مشغول به تحصیل در دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی رشت در بهار و تابستان ۱۴۰۰ بودند که از میان آنها۲۱۵ نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامهمشخصات جمعیت شناختی، مقیاس فرسودگی تحصیلی برسو بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی همچونآزمون کای اسکوئر، تی استیودنت و آزمون همبستگی پیرسون، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های مطالعه نشان دادکه بین معدل دانشجویان با رضایتمندی آنها از رشته تحصیلی ارتباط آماری معنی دار دیده می شود (P=۰/۰۰۱) و همچنین بین معدل دانشجویان و نمره فرسودگی تحصیلی در آنها همبستگی آماری معنی دار و معکوس مشاهده گردید (r=-۰/۳۱۷ و P=۰/۰۰۱). بین سایر متغیرهای دموگرافیک با فرسودگی تحصیلی ارتباط معنی داری یافت نشد (P> ۰/۰۵) و لازم به ذکر است که بین جنسیت دانشجویان و نمره فرسودگی تحصیلی در آنان اختلاف آماری معنی دار مشاهده نشد (P=۰/۰۰۱ و r=۰/۲۵۴). بنابراین می توان نتیجه گرفت که رضایت از تحصیل و میزان موفقیت در تحصیل از متغیرهای مهم و مرتبط با فرسودگیتحصیلی دانشجویان محسوب می شود.

کلیدواژه ها

همبستگی، علاقه مندی به رشته، رضایت از تحصیل، فرسودگی تحصیلی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.