ارزیابی کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی با استفاده از رویکرد فازی: مطالعه موردی یک بیمارستان نظامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-17-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد شکوهیار

Department of management and accounting, Shahid Beheshti University, Tehran

حسن کاویانی

Science and research branch, Islamic Azad University, Tehran

فهیمه السادات محمودی

Shahid Beheshti University, Tehran

چکیده

مقدمه:بیمارستان ها و مراکز درمانی نظامی که رسالت خطیر تامین سلامت جسمی و روانی کارکنان و خانواده های آنها را بر عهده دارند با ارائه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی می توانند در افزایش روحیه کارکنان ونیز ارتقاء آمادگی رزمی و دفاعی نقش به سزایی ایفا نمایند. لذا در این پژوهش به بررسی کیفیت خدمات ارائه شده یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران پرداخته ایم. روش بررسی: در این تحقیق که ازنظر هدف کاربردی و ازنظر ماهیت توصیفی پیمایشی می باشد، با استفاده از پرسشنامه استاندارد سرکوال که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت، به بررسی کیفیت خدمات یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران و با نظرخواهی از تعداد ۱۸۱ نفر بیمار و مراجعه کننده پرداخته شد. به علت پیچیدگی و ابهام در مفهوم سازی و نیز وزن دهی ابعاد و شاخص ها در این پژوهش از مفاهیم فازی و روش نمایش انتگرال میانگین موزون استفاده گردید. یافته ها: نتایج تحقیق موید این مطلب بود که در کلیه ابعاد موثر بر کیفیت خدمات با میانگین ۱۹/۰- شکاف منفی و نارضایتی در بین بیماران وجود داشت. هم چنین ازمیان ابعاد مدل سرکوال بعد پایایی با ۷۸/۲۱% بیشترین و بعد همدلی و دسترسی با ۱/۱۸% کمترین درجه اهمیت را از دیدگاه خبرگان حوزه تحقیق دارا بودند. بحث و نتیجه گیری:شکاف منفی کلیه ابعاد کیفیت خدمات نشانگر نارضایتی بیماران و مراجعه کنندگان به بیمارستان هدف می باشد، لذا به منظور بهبود وضعیت، مدیران باید نیازها و انتظارات آنان را در برنامه ریزی های آتی مدنظر قرار دهند.

کلیدواژه ها

Health Services Administration, Quality Improvement, Questionnaire, Military Hospital, مدیریت خدمات بهداشتی, بهبود کیفیت, پرسشنامه, بیمارستان نظامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.