بررسی شیوع اختلالات عضلانی - اسکلتی، شاخص های تعادل پویا، استقامت عضلات فلکسور تنه و اکستنسور ستون فقرات و قدرت عضلات مرکزی در کارکنان پروازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-17-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید سبحانی

Exercise Physiology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran

وحید مظلوم

Shahid Bahoonar University of Kerman, Kerman

عمیدالدین خطیبی عقدا

Exercise Physiology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran

ابالفضل شکیبایی

Exercise Physiology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran

چکیده

مقدمه: یکی از گروه های شغلی که در معرض اختلالات عضلانی - اسکلتی ناشی از کار هستند، کارکنان پروازی می باشند. این مطالعه با هدف بررسی شیوع اختلالات عضلانی - اسکلتی و ارزیابی برخی عوامل آمادگی جسمانی در کارکنان پروازی انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی ۶۶ نفر (سن ۱/۷±۱/۳۶ سال) از کارکنان پروازی پایگاه هوایی مهرآباد به صورت تصادفی انجام گرفت. از پرسشنامه نوردیک جهت بررسی شیوع اختلالات عضلانی - اسکلتی استفاده شد. جهت بررسی استقامت عضلات اکستنسور ستون فقرات، عضلات فلکسور قدامی تنه، قدرت عضلات مرکزی و تعادل پویا به ترتیب آزمون های بیرینگ-سورنسن، آزمون سنجش استقامت عضلات فلکسور قدامی تنه، دستگاه بیوفیدبک فشاری و آزمون تعادلی Y مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: بیشترین میزان شیوع اختلالات عضلانی - اسکلتی در میان آزمودنی ها به ترتیب در نواحی کمر (۲/۲۴%)، زانوها (۱/۱۸%) و گردن (۶/۱۳) بود. ارتباط معنادار و منفی بین عمده شاخص های تعادل پویا و نمرات آزمون های استقامت عضلات اکستنسور ستون فقرات، فلکسور قدامی تنه و قدرت عضلات مرکزی وجود داشت. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از شیوع بالای اختلالات عضلانی - اسکلتی در ستون فقرات کمری و گردنی و همچنین زانوها در مقایسه با دیگر نواحی بدن و همین طور پایین بودن استقامت عضلات ستون فقرات و تنه و قدرت عضلات مرکزی می باشد.

کلیدواژه ها

Musculoskeletal Diseases, Aerospace Medicine, Muscle Strength, اختلالات عضلانی - اسکلتی, طب هوا-فضا, استقامت عضلانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.