بررسی ساختار سازمانی بیمارستان های منتخب شهر تهران و ارتباط آن با شاخص های عملکرد بیمارستانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-18-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بایرام نجاتی زرنقی

Department of management, AJA University of Medical Sciences, Tehran

حسین محمد ابراهیمی

Student Research Committee, AJA University of Medical sciences, Tehran

امید خلیلی فر

Department of management, AJA University of Medical Sciences, Tehran

سعید شهرکی

Student Research Committee, AJA University of Medical sciences, Tehran

چکیده

مقدمه : ساختار سازمانی مناسب نقش مهمی در بهره وری هر سازمان دارد و طرح ریزی صحیح هر ساختار، موجب بهبود عملکرد نیروی انسانی و بالا رفتن بهره وری در آن خواهد بود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین ساختار سازمانی با شاخص های عملکرد بیمارستانی بود. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که در سال ۱۳۹۴ و در ۱۴بیمارستان دولتی در تهران به صورت مقطعی انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه ساختار سازمانی (پس از تایید روایی و پایایی) صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های مان- ویتنی، کروسکال- والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن به کمک نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها: از بین ابعاد ساختار سازمانی، پیچیدگی در رده متوسط، رسمیت و تمرکز در رده بالا بود. بین شاخص درصد اشغال تخت و میزان تمرکز ساختار سازمانی ارتباط معنی داری وجود داشت (۰۵/۰p< ). بحث و نتیجه گیری : بیمارستان های مورد مطالعه برای رسیدن به حداکثر کارآیی و بهره وری، می توانند به سمت کاهش میزان تمرکز سازمانی متناسب با محیط شغلی حرکت کنند.

کلیدواژه ها

Hospital, Administration and Organization, Organizational Efficiency, Bed Occupancy, بیمارستان, مدیریت و سازماندهی, شاخص های عملکرد سازمانی, اشغال تخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.