تاثیرسه ماه تمرین هوازی بر مارکرهای متابولیسم استخوان در مردان چاق

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-18-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه زرگر

Department of physical education and sport sciences, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran

عبدالعلی بنائی فر

Department of physical education and sport sciences, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran

سجاد ارشدی

Department of physical education and sport sciences, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran

رسول اسلامی

Department of physical education and sports sciences, Allameh Tabataba’i University, Tehran

چکیده

مقدمه : نشان داده شده است که فعالیت ورزشی سبب افزایش توده استخوانی می گردد. هدف از این تحقیق بررسی اثر تمرین هوازی بر سطوح هورمون پاراتورمون، آلکالین فسفاتاز و کلسیم سرم در مردان چاق تمرین نکرده بود. روش بررسی: ۲۲ مرد چاق ( با میانگین سنی ۶/۳±۹/۳۳ سال و شاخص توده بدنی ۴۲/۳±۶۵/۳۲ kg/m۲) برای انجام تحقیق داوطلب شدند که به طور تصادفی به دو گروه تجربی (۱۲ نفر، و کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی یک برنامه تمرینی را برای ۱۲ هفته و سه جلسه در هفته و هر جلسه ۸۰ دقیقه با شدت ۶۰ تا ۸۰% ضربان قلب بیشینه اجرا کردند. گروه کنترل در هیچ برنامه مداخله ای شرکت نداشتند. جهت اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیائی (آلکالین فسفاتاز، پاراتورمون و کلسیم سرم) از هر دو گروه نمونه های خونی گرفته شد. با استفاده از آزمون تی مقایسه تغییرات میانگین های بین گروهی انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که افزایش معنی داری در سطوح پاراتورمون و آلکالین فسفاتاز سرم در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید (۰۰۱/۰> p). با این حال، هیچ اختلاف معناداری در غلظت کلسیم در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل دیده نشد. به علاوه، کاهش معنی داری در وزن بدن، شاخص توده بدنی و درصد چربی در گروه تجربی مشاهده گردید (۰۰۱/۰> p). بحث و نتیجه گیری: سه ماه تمرین ورزشی هوازی با شدت ۶۰ تا ۸۰% ضربان قلب بیشینه منجر به تغییر معنی داری در برخی نشانگرهای متابولیسمی استخوان در مردان چاق تمرین نکرده گردید که این تغییرات می تواند نشان دهنده افزایش جذب کلسیم و احتمالا اثرات آنابولیکی پاراتورمون و تمرین باشد.

کلیدواژه ها

Aerobic Exercise, Alkaline Phosphatase, Parathormone, Calcium, Obesity, تمرین هوازی, آلکالین فسفاتاز, پاراتورمون, کلسیم, چاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.