بررسی راندمان فرایند اکسیداسیون فنتون در حذف آنتی بیوتیک های آمپی سیلین و سیپروفلوکساسین از فاضلاب بیمارستانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-19-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه تیموری

ویدا پسرکلو

حسین غفوریان

مرتضی کاشفی الاصل

چکیده

مقدمه: آنتی بیوتیک ها جزء آلاینده های مهم محیط های آبی به شمار می روند. در مطالعه حاضر کارایی فرایند اکسیداسیون پیشرفته فنتون برای حذف آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین و آمپی سیلین مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: این تحقیق در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته در یکی از بیمارستان های نظامی انجام شد. میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) و بیوشیمیایی (BOD) فاضلاب، جامدات معلق مایع مخلوط (MLSS) و جامدات معلق فرار مایع مخلوط (MLVSS)، در فصل زمستان و تابستان و بهار و همچنین عملکرد فرایند لجن فعال و اکسیداسیون فنتون در حذف BOD، COD و آنتی بیوتیک آمپی سیلین و سیپروفلوکساسین مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر تغییرات pH، پراکسید هیدروژن و Fe۲+ بر کارایی حذف آنتی بیوتیک ها در فرایند فنتون نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که COD ورودی به تصفیه خانه در فصل زمستان و تابستان دارای کیفیت مشابهی بود. بیشترین BOD در اواخر فصل زمستان و کمترین میزان آن در اوایل فصل بهار بود. بیشترین راندمان حذف آنتی بیوتیک آمپی سیلین با ۶۶% توسط فرایند لجن فعال در اوایل فصل بهار مشاهده شد. راندمان حذف برای آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین تا حدودی برابر با آمپی سیلین بود. راندمان حذف آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین و آمپی سیلین توسط فرایند فنتون به ترتیب برابر ۸۲% و ۸۰% بود. شرایط بهینه برای هرکدام از پارامترها تعیین شد.در فرایند فنتون، pH بهینه برابر ۵/۳، غلظت Fe۲+ و پراکسید هیدروژن به ترتیب برابر ۷/۰ و ۴۵/۰ میلی مول بر لیتر و زمان ماند ۱ ساعت تعیین شد. نسبت بهینه H۲O۲/Fe۲+ برابر ۶۴/۰ به دست آمد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که فرایند فنتون، فرایند مناسبی در حذف آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین و آمپی سیلین از فاضلاب است.  

کلیدواژه ها

Hospital, Antibiotic, Ampicillin, Ciprofloxacin, بیمارستان, آنتی بیوتیک, آمپی سیلین, سیپروفلوکساسین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.