طراحی و ثبت الکترونیکی پرونده بیماران بستری در بخش زنان بیمارستان امام حسین (ع) (فاز اول)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 19، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-19-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرح فرزانه

محسن کیاندوست

گیتی نقبایی

مریم سادات حسینی

چکیده

مقدمه: بسیاری از جوامع پیشرفته تلاش نموده اند تا از فن آوری ثبت الکترونیکی داده ها استفاده نمایند تا خدمت رسانی بهتری به بیماران ارائه گردد. از آنجایی که ارتقاء سطح سلامت بانوان از موارد مهم مورد نظر سازمان های بهداشتی و درمانی است، هدف این پروژه در فاز اول، طراحی پایگاه داده و ثبت الکترونیکی پرونده بیماران بستری در بخش زنان بیمارستان امام حسین(ع) بود. روش بررسی: در طراحی سعی شد که تا جایی که امکان دارد سیستم بدون نیاز به دخالت کاربر اطلاعات خود را کسب نماید. همچنین در این فاز داده های مورد نیاز برای ثبت، پردازش و گزارش گیری شناسایی و فراداده آنها تعیین شد.  معماری سیستم براساس معماری شیء گرا انجام شد. روش ارتباط به صورت سرور-کلاینت است که در آن محاسبات به صورت از پیش طراحی شده بین کلاینت و سرور تقسیم می شود. با بررسی نیازمندی سیستم و همچنین در نظر گرفتن حجم و میزان داده های ثبت شده در نرم افزار پایگاه داده SQL Server طراحی شد. روش های ارتباط با پایگاه داده و کنترل دسترسی ها و روشهای امنیت سیستم نیز طراحی گردید. یافته ها: پایگاه داده و جداول آن طراحی شد و سپس رابط کاربری در چند مرحله طراحی و بهینه سازی شد. در پایان و با ثبت ۳۰ بیمار در نرم افزار خروجی برنامه در قالب اکسل به صورت کلی و مقایسه ای همه بیماران استخراج و جهت انجام تحقیق آماده شد. بحث و نتیجه گیری: ثبت الکترونیک کلیه اطلاعات بیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی به گونه ای قابل پردازش، قابل استفاده از طرف سایر مراکز خدمات درمانی، قابل پیگیری در طی زمان و همچنین قابل استفاده جهت پروژه های تحقیقاتی باعث ارتقاء کیفیت خدمات و کاهش هزینه خدمات رسانی خواهد شد.  

کلیدواژه ها

Electronic Medical Records, Gynecology, Computer Data Processing, ثبت الکترونیک پرونده پزشکی, زنان, پردازش رایانه ای اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.