کاربرد روشهای تجزیه طیفی برای شناسایی هیدرات های گازی در دریای عمان
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی هیدرات گازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICGH01_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1518
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ژئوفیزیک
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ژئوفیزیک
دانشیار گروه فیزیک زمین موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
چکیده
با عبور سیگنال لرزهای از میان هیدراتهای گازی، در اثر پدیده جذب، مولفههای فرکانسی بالاتر موجود در سیگنال از پهنای باند سیگنال خارج شده و نتیجتاَ فرکانس غالب سیگنال نیز کاهش یافته که در نهایت منجر به کاهش محتوای فرکانسی سیگنال لرزهای میشود. پیشتر انتقال به فضای زمان و فرکانس، با استفاده از تبدیل فوریه روی پنجرههای زمانی کوچکی صورت میگرفت. این روش تحت عنوان تبدیل فوریه زمان کوتاهSTFT) شناخته میشد. محاسبه طیف زمان-فرکانس از این روش احتیاج به یک پنجره زمانی از پیش تعیین شده دارد که این موجب ثابت شدن تفکیکپذیری زمان- فرکانسی خواهد شد. برای بررسی یک سیگنال غیر ایستا که در آن فرکانس با زمان تغییر میکند. به یک پنجره متغیر با زمان احتیاج داریم این مشکل بعدها با معرفی تبدیل موجک پیوستهCWT) بر طرف شد. تبدیل موجک پیوسته از خاصیت تغییر مقیاس و جابجایی موجک استفاده میکند و با اتساع و فشرده کردن موجک، به جای طیف زمان-فرکانس، طیف زمان-مقیاس یا مقیاسنگار سیگنال مورد نظر را بدست میدهد. با تبدیل مقیاسنگار به طیف زمان-فرکانس، یک نقشه زمان-فرکانس با تفکیکپذیری بهتر بهدست خواهد آمد که نتایج بهدست آمده از این روش حضور هیدراتهای گازی در دریای عمان را به خوبی نشان میدهدکلیدواژه ها
تبدیل موجک پیوسته، هیدراتهای گازی، دریای عمان، طیف زمان- فرکانس، تبدیل فوریه زمان کوتاهمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.