اثربخشی آموزش مهارت های مبتنی بر کیفیت زندگی بر امیدواری، سرزندگی و تاب آوری سالمندان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE09_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 483
نویسندگان
هیات علمی و استادیار موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، مشهد، خراسان رضوی، ایران
چکیده
مقدمه: پژوهش حاضر از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی (طرح پیش آزمون ؛ پس آزمون ؛ پیگیری ) می باشد که در سال ۱۳۹۷ - ۱۳۹۶ با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های مبتنی بر کیفیت زندگی بر امیدواری؛ سر زندگی و تاب آوری سالمندان انجام شد. روش: جامعه آماری پژوهش جاری، کلیه سالمندان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر مشهد در سال ۱۳۹۷ - ۱۳۹۶ بودند که ازاین میان، ۳۰ نفر در دو گروه ۱۵ نفره آزمایشی و کنترل به روش در دسترس انتخاب و با انجام قرعه کشی به روش تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگماری شدند. پس از اجرای پیش آزمون، آموزش مهارت های مبتنی بر کیفیت زندگی طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای به گروه آزمایش ارائه گردید. ابزارهای اندازه گیری پرسشنامه های امیدواری اشنایدر( ۱۹۹۱ )؛ سر زندگی ریان و فردریک ۱۹۹۷ و تاب آوری کانر و دایویدسون ۲۰۰۳ قبل از شروع جلسات آموزشی و پس آزمون و پیگیری نیز برای هر دو گروه اجرا شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و با نرم افزار SPSS-۱۹ تحلیل شدند یافته ها: میانگین نمرات امیدواری، سر زندگی و تاب آوری گروه آزمایشی بر خلاف گروه کنترل در پس آزمون و پیگیری به طور معنادار افزایش یافت P< ۰/۰۰۱نتیجه گیری: آموزش مهارت های مبتنی بر کیفیت زندگی بر امیدواری، سر زندگی و تاب آوری سالمندان در پس آزمون و همچنین پیگیری به طور معنادار اثربخش بوده است.کلیدواژه ها
مهارت های مبتنی بر کیفیت زندگی، امیدواری، سر زندگی، تاب آوری، سالمندانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.