بررسی تطبیقی بهزیستی ذهنی، تعامل والد کودک و رضایت زناشویی در مادران کودکان با و بدون اختلال یادگیری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE09_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 401
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور، واحد آستانه اشرفیه، ایران.
استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی تطبیقی بهزیستی ذهنی، تعامل والد کودک و رضایت زناشویی در مادران کودکان با و بدون اختلال یادگیری می باشد. روش تحقیق حاضر علی مقایسه ای می باشد و جامعه آماری از دو گروه ۸۹ نفری مادران کودکان با و بدون اختلال یادگیری شهرستان رشت تشکیل شده بودند. ابزار گردآوری اطلاعات (بهزیستی ذهنی کییز و ماگیارمو ( ۲۰۰۳ )، تعامل والد کودک پیانتا ( ۲۰۱۱ ) و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ ( ۱۹۹۸ ) بود و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از تحلیل واریانس چند متغیره به کمک نرم افزار SPSS صورت پذیرفت. یافته ها حاکی از آن است میان بهزیستی ذهنی، تعامل والد کودک و رضایت زناشویی در مادران دارای کودکان اختلال یادگیری با مادران کودکان بدون اختلال یادگیری تفاوت وجود دارد. بر اساس یافته ها می تواند نتیجه گرفت مادران کودکان دارای اختلال یادگیری در مقایسه با مادران کودکان عادی، به دلیل صرف وقت زیاد با کودک خود موجب دور شدن از همسر و کاهش رضایت زناشویی می شود و به دلیل کمبود وقت زمان زیادی صرف خویشتن نیز نمی کنند و این امر نیز موجب کاهش بهزیستی ذهنی آنان می گردد.کلیدواژه ها
بهزیستی ذهنی، تعامل والد کودک، رضایت زناشویی، اختلال یادگیریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.