بررسی وضعیت اجرای قرنطینه معکوس در سالمندان تحت پوشش مرکز بهداشت شماره ۲ شهرستان مشهد
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: همایش ملی سلامت سالمندی
- کد COI اختصاصی: ELDERHEALTH01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 421
نویسندگان
کارشناس میانسالان- مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
کارشناس مادران- معاونت بهداشتی – دانشگاه علوم پزشکی مشهد
کارشناس مسئول سلامت خانواده- مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
کارشناس سلامت باروری- مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده
مقدمه و هدف : آمار موارد بستری کروید ۱۹ در کشور، نمایانگر سهم حدودا ۴۰ درصدی سالمندان از کل موارد بستری و سهم بالای ۷۰ درصداز کل موارد مرگ است. بی تردید یکی از شروط موفقیت مراقبت از سالمندان پرخطر در دوران همه گیری کوید ۱۹، مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده محور"طرح تمرکز بر گروههای بسیار پر خطر جامعه و پیشگیری از ابتلاء آنها بجای تمرکز بر بیمارستان و درمان پس از ابتلا و تمرکز بر ارائه خدمات فعال و خانواده محور بجای خدمات غیرفعال است. از این رو، برنامه مراقبت از سالمندان پرخطر سالم ( اجرای قرنطینه معکوس ) از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طراحی گردیده و به اجرا گذاشته شد. در این برنامه ابتدا سالمندان واجد شرایط قرنطینه معکوس بر اساس عوامل خطر شناسایی می شوند که شامل سالمندان تنها زیست، سالمندان مبتلا به بیماریهای صعب العلاج، سالمندان ناتوان و بی حرکت، سالمندان بالای ۷۵ سال، سالمندان ساکن در مناطق حاشیه ای و سالمندان مبتلا به چند بیماری زمینه ای هستند؛ سپس به گروههای بسیار پرخطر، پر خطر، خطر متوسط، کم خطر و با حداقل خطر طبقه بندی می گردند و بر اساس طبقه بندی، خدمات مراقبتی در منزل به سالمند ارائه می گردد. مطالعه موجود با هدف وضعیت اجرای قرنطینه معکوس در سالمندان تحت پوشش مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد لغایت خرداد ماه ۱۴۰۰ انجام شد.روش اجرا: این مطالعه ، یک مطالعه توصیفی روی سالمندان مراقبت شده ساکن مشهد و تحت پوشش مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد از بهمن ۱۳۹۹ لغایت خرداد ۱۴۰۰ می باشد.یافته ها: ۶۷.۳۵٪ سالمندان غربالگری مرحله ۴ کرونا شده اند که ۳۳۰۴۸٪ واجد شرایط قرنطینه معکوس می باشند، ۸۳ ٪ سالمندان ارزیابی قرنطینه معکوس شده اند که تعداد ۶۶۷۴ سالمند (۴۵.۵۲٪ از سالمندان ارزیابی شده ) مراقبت حضوری و در منزل دریافت نموده اند؛ در این بین ۸۴۰۲۴٪ سالمندان بسیار پرخطر،۸۲.۶۶ سالمندان پرخطر و ۸۱.۸۱٪ سالمندان خطر متوسط ارزیابی شده اند. از این تعداد۴.۳٪ سالمندان نیاز به هماهنگی با تیم مراقبتی در منزل، ۱۲٪ نیاز به هماهنگی با تیم حمایتی ، ۲۰۹٪ نیاز به هماهنگی جهت توانبخشی داشته اند. نتیجه گیری: با توجه به ادامه همه گیری کووید ۱۹ ، ادامه برنامه قرنطینه معکوس در سالمندان ، شناسایی سالمند واجد شرایط قرنطینه معکوس نیازمند پیگیری حضوری و غیر حضوری و ثبت اطلاعات مربوطه ضروری به نظر می رسد.کلیدواژه ها
سالمند، سالمندی، قرنطینه معکوسمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.