الزامات کاربردی و فناوری توسعه اپلیکیشن موبایل در آموزش مراقبت به سالمندان: مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی سلامت سالمندی
  • کد COI اختصاصی: ELDERHEALTH01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره زینل زاده قوچانی

دکترای کاردرمانی، استادیار گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

زهرا کشاورز

ارشد انفورماتیک پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز،ایرا ن

چکیده

فناوری سلامت همراه یکی از مهم ترین امکانات برای تسهیل آموزش است. هدف از این پژوهش انجام مطالعه ای مروری به منظور استخراج الزامات فناوری مبتنی بر سلامت همراه جهت پیاده سازی آن در سالمندان است.روش بررسی:مطالعه حاضر یک بررسی گذشته نگر است که از مرور منابع کتابخانه ای و جست وجو در پایگاههای اطلاعاتی ,Science Direct, PubMed Web of Science, Embase صورت گرفته است. برای جست وجو در این پایگاه داده ها از استراتژی جست وجو استفاده شده است که از ترکیب عطفی کلمات جست و جوی سلامت همراه (m-health, mhealth, mobile health, smartphone, mobile assistive, (technology, mobile application, android application, IOS application, iPhone application, mobile appآموزش به سالمندان (elderly, aged, old, senior, seniors, education, health education, prevention, primary prevention,monitor) استفاده شده است.نتایج:تمام مقالات بدون محدودیت زمانی تا سال ۲۰۲۰ استخراج گردید. سپس مقالات تکراری و هم چنین مقالات کنفرانسی که متن کامل مقاله در دسترس نبود و یا مقالاتی که اطلاعات جدیدی را ارائه نمی کردند از مطالعه کنار گذاشته شد. از کل مقالات ، ۶۰ مورد با داشتن معیارهای ورود وارد مطالعه شدند.نتیجه گیری: الزامات فناوری در آموزش سالمندان مشخص گردید و خصوصیات ایده آل صفحه نمایش بزرگتر کنتراست رنگ بالا- رزولوشن بالا-زوم و بزرگنمایی Slower dimming) ، صفحه لمس (حرکات، بازخورد انیمیشن، آیکون ها ساده و شفاف، طرح بندی) اکلیدی (نوع، شکل، سایز، اندازه دکمه، موقعیت، پاسخدهی، تعداد، برچسب گذاری، نام گذاری)، منو(یک سطحی، ساده ، یکدست ، کمترین تورفتگی به آسانی قابل پیمایش و حرکت در منو، نمایش موقعیت فعلی در منو)، محتوا (ترمینولوژی ، لیبلینگ، زبان، راهنمای کاربر ، پیام خطا ) و متن (سهولت ورود ، سایز ، فونت)، ظاهر اندازه وسیله-شکل- مواد ساخت - شارژ باتری- دکمه خارجی صدا سازگاری با سمعک) با جزئیات ارائه گردید.

کلیدواژه ها

سلامت همراه، فناوری، آموزش، سالمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.