تاثیر سالمندی جمعیت بر مرگ و می ر ناشی از همه گیری کووید ۱۹ در سطح جهانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی سلامت سالمندی
  • کد COI اختصاصی: ELDERHEALTH01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا امامقلی پور

دانشیار گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت, دانشکده بهداشت, دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان ی تهران, تهران, ایران

شهاب پرویزی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت, دانشکده بهداشت ,دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان ی تهران, تهران, ایران

چکیده

زمینه و هدف: همه گیری کووید۱۹ سراسر دنیا را فراگرفته و موجب مرگ و میر گسترده در سطح جهان شده است. عوامل متعددی بر میزان مرگ و میر ناشی از این همه گیری تاثیر گذار است با توجه به اینکه این بیماری بر روی سالمندان عوارض گسترده تری دارد هدف ما از انجام این مطالعه برآورد تاثیر سالمندی جمعیت در کنار سایر متغیرهای مرتبط بر میزان مرگ و میر ناشی از همه گیری می باشد. روش پژوهش: مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی است که با نمونه ای شامل ۱۵۹ کشور انجام شده است. متغیر وابسته مطالعه، تعداد مرگ و میر ناشی از همه گیری کو وید ۱۹ و متغیرهای مستقل مطالعه عبارتند از سالمندی جمعیت , شهرنشینی و سرانه تولید ناخالص داخلی و شاخص حکمرانی . اطلاعات متغیر ها از بانک جهانی و سازمان جهانی بهداشت (WHO) استخراج شده و برای تعیین روابط از مدل رگرسیونی حداقل مربعات معمولی و آزمون t و ضریب همبستگی از نرم افزار اقتصاد سنجی ایویوز استفاده شده است. یافته ها: سالمندی جمعیت شهرنشینی, سرانه تولید ناخالص داخلی و شاخص حکمرانی بر میزان مرگ و میر تاثیر معنا دار و مثبتی دارد (-P ۰.۰۵> Value). همچنین همبستگی مثبتی نیز بین هریک از متغیرهای مستقل و میزان مرگ و میر مشاهده گردید. نتیجه گیری: مطابق انتظار افزایش سن جمعیت و بیشتر شدن تعداد افراد سالخورده و افزایش جمعیت شهری موجب افزایش مرگ و میر می شود. در حالی که انتظار می رفت کشورهایی که از لحاظ درآمد سرانه و شاخص حکمرانی در جایگاه برتری قرار دارند میزان فوتی های کمتری را متحمل شده باشند اما یافته ها گویای همبستگی مثبت بین این متغیر ها می باشد.

کلیدواژه ها

کووید۱۹, سالمندی, تولید سرانه، شهرنشینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.