کشف تقلب در داده های بانکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB08_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اعیانی

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

زهرا نعمتی

گروه حسابداری، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

کلاهبرداری در بیانیه مالی مشکل سختی هم برای ناظران دولتی و هم برای عموم مردم بوده است، بنابراین روش های مختلف داده کاوی برای شناسایی تقلب در بیانیه مالی به منظور ارائه پشتیبانی تصمیم گیری برای سهامداران مورد استفاده قرار گرفته اند. اما استفاده از کارت های اعتباری به عنوان یک پیشرفت گسترده در فن آوری تجارت به وجود آمده و رشد کرده است. کارت اعتباری به یک روش بسیار مهم پرداخت تبدیل شده است، بنابراین با افزایش معاملات با کارت اعتباری، کلاهبرداری از کارت اعتباری نیز امروزه مکرر انجام می شود. بنابراین، یک سیستم تشخیص کلاهبرداری برای حفظ قابلیت اطمینان در سیستم پرداخت ضروری است. معیار اطمینان در معاملات برای صاحبان کارت اعتباری مهم است به طوری که آن ها بتوانند برای خدمات و محصولات که در اینترنت ارائه شده است با خیال راحت پرداخت الکترونیکی انجام دهند. در یک پست بانک بسیار از معاملات به طور همزمان انجام می شود، بنابراین یک سیستم تشخیص کلاهبرداری باید بین معامله مشروع، کلاهبرداری مشکوک و معامله نامشروع تمایز قائل شود. بسیاری از تکینک های مدرن و جدید که در شبکه عصبی، هوش مصنوعی، شبکه بیزی، داده کاوی، سیستم ایمنی مصنوعی،الگوریتم سیستم نزدیک ترین همسایه K، درخت تصمیم، اساس منطق فازی، بردار پشتیبانی ماشین، ماشین یادگیری، برنامه نویسی ژنتیک و غیره بر این اساس وجود دارد، که در تشخیص کارت های اعتباری مختلف در معاملات جعلی توسعه یافته اند. هدف این مطالعه ارائه یک مدل کشف کلاهبرداری مالی بهینه با ترکیب انتخاب ویژگی و طبقه بندی فراگیری ماشینی است. این مطالعه نشان داد که جنگل تصادفی از چهار روش دیگر بهت عمل کرده است. در مورد دو روش انتخاب ویژگی ، Xgboost عملکرد بهتری داشت. و طبق تحقیق ما، ۲ یا ۵ متغیر برای مدل های این مقاله قابل قبول تر هستند.

کلیدواژه ها

تشخیص کلاهبرداری کارت اعتباری، فراگیری ماشینی، کشف کلاهبرداری در صورت های مالی، کشف تقلب، داده های بانکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.