تبیین رابطه اینرسی سازمانی با تنبلی اجتماعی (مورد مطالعه: ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB08_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شاهوردیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، توسعه منابع انسانی

کامران اصغری

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر تبیین رابطه اینرسی سازمانی با تنبلی اجتماعی در ادارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران می باشد. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری کارکنان ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران می باشند که به کمک جدول مورگان و از روش نمونه گیری تصادفی با تخصیص متناسب ۲۱۰ نفر به عنوان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، شامل پرسشنامه اینرسی سازمان هاگ (۲۰۱۴) با پایایی ۰/۹۱۷ و همچنین پرسش نامه تنبلی اجتماعی جورج (۱۹۹۲) با پایایی ۰/۸۶۹ می باشد. برای سنجش روایی پرسش نامه ها از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. روش تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی ( با استفاده از آزمون معادلات ساختاری به کمک نرم افزار lisrel ) انجام شد. یافته های تحقیق حاکی از این است که بین اینترسی سازمانی و چهار مولفه آن (اینرسی شناختی، اینرسی رفتاری، اینرسی اقتصادی و اینرسی سیاسی ) یا تنبلی اجتماعی در ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین اینرسی شناختی اجتماعی با تنبلی اجتماعی رابطه معناداری یافت نشد. در واقع می توان نتیجه گرفت اینرسی سازمانی مانع از مشارکت کارکنان و دخالت آنها در تصمیم گیری های مهم سازمانی می شود و زمینه بروز تنبلی اجتماعی را مهیا می کند.

کلیدواژه ها

اینرسی سازمانی، تنبلی اجتماعی، ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.