بررسی تاثیر سواد سلامت بر امید افراد مبتلا به دیابت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن خالدی

دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

فیروز خالدی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دانشکده پرستاری بروجن، بروجن، ایران

رحیم علی شیخی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: امید یکی از مهمترین عناصر در زندگی افراد مبتلا به دیابت می باشد. میزان امید این افراد ممکن است به علتماهیت مزمن دیابت و عوارض آن، دچار نوسان شود. هنگامی که امید آنها در نتیجه افزایش سواد سلامتشان ارتقا یابد، درمقابل عوارض جسمی و روانی که به علت دیابت ایجاد شده اند، بیشتر مقاومت می کنند، درمان ارائه شده را بهتر می پذیرند،بنابراین هدف از این مطالعه تعیین تاثیر سواد سلامت بر امید افراد مبتلا به دیابت انجام شده است.روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی ۳۸ نفر از افراد مبتلا به دیابت مراجعه کنننده به مرکزدرمانی تحقیقاتی حضرت صدیقه طاهره (س) که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد، انجام شد. شرکت کنندگانطبق اهداف مطالعه و معیارهای ورود انتخاب شدند، سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. شاخصامید هرث و سواد سلامت قبل، بعد و یک ماه از مداخله توسط دوگروه تکمیل گردید. برای گروه آزمون جلسات ۱۲۰ دقیقهای مداخه امید درمانی به صورت دوبار در هفته برای چهار هفته برگزار شد. از نرم افزار SPSS ورژن ۲۱ و روشهای آمارتوصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده گردید.یافته ها: بر اساس نتایج، مداخله آموزشی بر بهبود سواد سلامت موثر بود. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش سواد سلامت،به طور معنی داری موجب ارتقاء امید در بیماران مبتلا به دیابت در گروه آزمون پس از مداخله در مقایسه با گروه کنترلشد (p< ۰/۰۰۱).نتایج: مطالعه حاضر نشان داد که سواد سلامت نقش مهمی در بهبود عملکرد رفتارهای خود مراقبتی در بیماران مبتلا بهنارسایی قلبی داشت. با توجه به دقت مطالعه، نتیجه حاضر می تواند در مطالعات آتی مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

سواد سلامت، امید، دیابت، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.