سنتز و بررسی نانو ذرات کیتوزان کلراید/پلاسمید و بررسی رهایش پلاسمید از نانو ذرات از طریق الکتروفورز و PCR
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0293
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 287
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
دبیرستان محتشم کاشانی، تهران، ایران
چکیده
کیتوزان کلراید از مشتقات کیتوزان میباشد و مانند کیتوزان یک پلیمر زیست تخریب پذیر و فاقد اثر سمیت ا ست، از آنجا که به دلیل برهمکنش ضعیفتر با DNA، رهایش DNA از نانو ذرات کیتوزان کلرایدDNA/ با سهولت بیشتری انجام می شود، امروزه نانو ذرات کیتوزان کلرایدDNA/ بسیار مورد توجه پژوهشگران میباشند و در این پژوهش هم بررسی شده اند. پس از جذب DNA پلاسمیدی (با اندازه ۳۶۳۳ جفت باز) بر سطح نانو ذرات کیتوزان کلراید که به روش کمپلکس ساده انجام شد، اندازه و مورفولوژی نانو ذرات از طریق میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد. برای تایید جذب پلاسمید بر سطح نانوذرات از ژل آگارز و ا شعه UV ا ستفاده شد. سپس رهایش پلا سمید از طریق تیمار با آنزیم لیزوزیم و محلول فسفات بافر سالین (PBS) برر سی گردید. جهت بررسی بیشتر رهایش، از PCR نیز استفاده شد. نتایج نشان داد که اندازه متوسط نانو ذرات کمتر از ۱۵۰ نانومتر است و مورفولوژی نانو ذرات کروی میباشد. با بررسی ژل آگارز مشخص گردید که DNA پلاسمیدی بر روی سطح نانو ذرات جذب سطحی شده است و پس از تیمار، رهایش DNA پلاسمیدی اتفاق میافتد، که نتایج از طریق PCR هم تایید گردید. از آنجا که نانو ذرات کیتوزان کلراید/پلاسمید با سهولت سنتز میگردند و علیرغم محافظت از DNA، رهایش DNA از آنها نیز به راحتی اتفاق میافتد، جهت اهداف درمانی مقرون به صرفه و مناسب هستند.کلیدواژه ها
کمپلکس ساده، رهایش، جذب سطحی، لیزوزیم، زیست تخریب پذیرمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.