بررسی اثر نانو ذرات نیوزوم حاوی عصاره استویا بر بیان ژن های IL-۶,TNF-a در مدل دیابتی نوع۲ القا شده با تزریق وریدی استرپتوزوسین در رت های نر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF21_0280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام غنیمتی

گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران

فاطمه خاکپای

مرکز تحقیقات علوم اعصاب و شناخت، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ندا موسوی نیری

گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد، اسلامی، تهران ، ایران

مریم ناصرالاسلامی

گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

امروزه ابتلا به دیابت گسترش پیدا کرده و داروهایی که تاکنون استفاده شده کاملا اثر بخش نبوده است . لذا باوجود اینکه ترکیبات طبیعی نسبت به ترکیبات شیمیایی از عوارض جانبی کمتری برخوردارند درمان دیابت به سمت این روش ها پیشرفته است.بنابراین هدف ازاین طرح تحقیقی استفاده از استویا نیوزومه برای افزایش کارایی دارو در مدل رت های دیابتی نر است. در این مطالعه از ۴۰ سر رت نژاد ویستار با میانگین وزنی ۲۵۰-۲۰۰ گرم مورد استفاده قرار گرفت که به ۵ گروه ۸ تایی که شامل کنترل سالم،کنترل دیابتی(شم)،استویا،استویای نیوزومه، نیوزوم تقسیم شدند . موش ها بعد از دیابتی شدن روزانه استویا و استویای نیوزومه شده و نیوزوم را با دوز ۵۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم به صورت گاواژ به مدت ۳۰ روز دریافت کردند. ۴۸ ساعت پس از آخرین زمان تیمار تمامی گروه های مورد مطالعه بیهوش شدند و بافت کبد از بدن آن ها خارج شد.برای بررسی ژن TNF-aو IL-۶، Real time PCR انجام شد. تزریق استرپتوزتوسین باعث افزایش معنی دار قند خون نسبت به گروه کنترل شد. همچنین تزریق استویا به همراه نانونیوزوم، قند خون را تا محدوده گروه کنترل کاهش داد (p< ۰.۰۰۱) .بیان فاکتورهای التهابی TNF-aوIL-۶ کاهش پیدا کرد .(P< ۰/۰۱)می توان بیان کرد که یکی از تاثیرات استویا اثر بر بیان ژن ها و بهبود دیابت است و در طی این مطالعه گروه هایی که دارو را به صورت نیوزومه دریافت کرده بودند این بهبودی بیشتر و سبب کاهش بیان ژن شد. پس با نیوزومه کردن دارو و نیز داروی نیوزومه اثر مناسب و بهتری ایجاد کرد و می توان پایداری و تاثیر گذاری را افزایش داد.

کلیدواژه ها

دیابت-استویا-ژن TNF-a-ژن-IL-۶نیوزوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.