کاربرد الکترود تثبیت شده با آنزیم لاکاز به عنوان کاتد در پیل سوختی میکروبی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EERCKC01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر بخشیان

دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

حمیدرضا کریمی نیا

دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

پیل سوختی میکروبی یک تکنولوژی نوین جهت تولید الکتریسیته و تصفیه پساب به طور همزمان، از طریق اکسیداسیون مواد آلی توسط متابولیسم میکروبی می باشد. پیل سوختی میکروبی- آنزیمی یک راه حل ارزان قیمیت جهت کاربرد کاتالیست های تجدیدپذیر به جای کاتالیست های فلزی گران قیمت به عنوان الکترود کاتد می باشد. آنزیم لاکاز یک اکسیداز حاوی چند اتم مسمی باشد که به عنوان کاتالیست در واکنشکاهش اکسیژن به آب به کار برده می شود. تثبیت آنزیم یکروش مفید جهت غلبه بر مشکل طول عمر کوتاه آنزیم می باشد در این مطالعه، آنزیم لاکاز توسط گلوتارآلدهید بر روی چیتوسان از طریق پیوند کووالانسی تثبیت شد و سپس بر روی الکترود گرافیتی پوشش داده شده با پلی متیلن بلو به روش الکتروپلیمریزاسیون، نشانده شد. تاثیر الکترود آنزیمی به عنوان کاتد بر روی عملکرد پیل سوختی میکروبی بدون حضور ماده واسطه بررسی شد. توان خروجی از پیل با استفاده از الکترود آنزیمی نسبت به الکترود گرافیتی به میزان دو برابر افزایش یافت. به علاوه حضور آنزیم باعثکاهشافت پتانسیل اکتیواسیون پیل شد.

کلیدواژه ها

الکتروپلیمریزاسیون، پیل سوختی میکروبی، تثبیت آنزیم لاکاز،محفظه کاتد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.