نانو در زیست فناوری زیر شاخه واکسن های نوین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و فناوری علوم زیستی، شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCBCN04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا شجاعی

دبیرستان تیزهوشان شهید دستغیب۲، آموزش پرورش ناحیه۱، شیراز، فارس، ایران

چکیده

واکسیناسیون چیست ؟ هرگونه اقدامی که به منظور جلوگیری از بروز عفونت و یا تخفیف شکل طبیعی بیماری در فردی با تجویز آنتی بادی یا آنتی ژن به عمل آید ایمن سازی گفته می شود . با تزریق عضلانی یا وریدی آنتی بادیایمنی غیرفعال یا انتقالی ایجاد می گردد .دوام این نوع ایمنی کوتاه است و بستگی به نیمه عمر آنتی بادی در بدن فرد دریافت کننده دارد و این مدت درحدود ۳ تا ۴ هفته می باشد .درصورت تجویز آنتی ژن که شامل میکرو ارگانیسمضعیف شده ، کشته شده ویا اجزاء آن می شود دستگاه ایمنی فرد دریافت کننده تحریک و بطور فعال آنتی بادی تولید می کند.ایمنی بدست آمده دراین حالت را ایمنی فعال گویند. دوام این نوع ایمنی ، طولانی تر از نوع غیرفعال است .ایمن سازی فعال یا واکسیناسیون اقدام بسیارمهم و با ارزشی است که بوسیله آن با هزینه کم می توان از ابتلاء به بیماریهای عفونی جلوگیری کرد. با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی در جهان، شیوع بسیاری از بیماریهای خطرناک دربین شیرخواران، کودکان و بالغین کاهش بارزی پیدا کرده است بطوریکه اکنون شیوع بیماریهای خطیری چون دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک و فلج کودکان با واکسیناسیون همگانی با موفقیت کنترل و در بسیاری از کشورها عملا به حداقل میزان خود رسیده است ، یا بیماری آبله که با واکسیناسیون همگانی و پیگیری جهانی ریشه کن شده است . در گذشته راهکار های گوناگونی چون قطع عضو و اندام و تزریق انواع واکسن به اندام های مختلف بدن وجود داشته است اما روش ابتکاری اینجانب انتخاب بخشی از اندام های بدن و تزریق واکسیناسیون به بدن که واکسن فوق دارای ویژگی های متعددی است که در ادامه شرح آن را خواهم داد .

کلیدواژه ها

ایمن سازی - واکسیناسیون - ابتلاء - واکسیناسیون همگانی - بیماریهای عفونی - ایمنی غیرفعال - میکرو ارگانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.