بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضددیابتی گیاه مریم گلی در استان همدان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری و فناوری علوم زیستی، شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCBCN04_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه انصاری

دانشجو کارشناسی ارشد، زیست شناسی سلولی و مولکولی گرایش بیوشیمی، دانشگاه پیام نور واحد همدان مرکز، همدان

چکیده

آنزیم آلفاگلوکوزیداز، فعالیت آنتی اکسیدانی را به وسیله آزمون مهار رادیکال ABTS ارزیابی نموده و فعالیت ضددیابتی عصاره ی گیاهی را با استفاده از فعالیت آنزیم آلفاگلوکوزیداز تعیین میکند. نمونه گیاه مریم گلی، از حالت پودری به وسیله حلال مورد نظر گیاه مریم گلی (آب، اتانول، متانول ) به حالت محلول تبدیل شد، سپس با غلظت سازی، عصاره را در غلظتهای ۱/۲۵)، ۱، ۰/۷۵، ۰/۵، ۰/۲۵، (۰/۱۲۵ میکروگرم بر میکرولیتر از غلظت زیاد به غلظت کم هر غلظت در سه تکرار رقیق سازی شد. خاصیت ضددیابتی گیاه مریم گلی با استفاده از آنزیم آلفاگلکوزیداز و سوبسترا آن PNPG (پارا-نیتروفنیل فسفات گوانین) و با استفاده از دستگاه الایزا بررسی شد و در آزمایش دوم برای بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاه از ۶ غلظت رقیق شده، دستگاه UV و ABTS استفاده شد. اندازه گیری فعالیت بازدارندگی خاصیت آنتی اکسیدانی به صورت زیر است: عصاره گیاهی در ۶ غلظت هر غلظت در سه تکرار رقیق شده و سپس با اولتراسونیک به ذرات نانو تبدیل شد و در فالکون در محیط تاریک نگهداری شد و با افزودن ABTS (اتیل بنزوتیازولین سلفونیک اسید) در پلیت ۹۶ خانه ریخته شد و توسط دستگاه UV در طول موج ۷۴۰ نانومتر خوانده شد.

کلیدواژه ها

گیاه مریم گلی، دیابت، آنزیم آلفاگلوکوسیداز، خاصیت آنتی اکسیدانی، خاصیت ضددیابتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.