بررسی قیمت شن و ماسه در سال های ۱۳۹۰ الی ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عمران، معماری، شهرسازی، محیط زیست و علوم مرتبط
  • کد COI اختصاصی: CAUECONF01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله بحرینی

مربی و عضو هیئت علمی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه فنی و حرفه ای پسران قم

سیدمحمدحسن صفوی

دانشجوی کاردانی مهندسی اجرایی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه فنی و حرفه ای قم

چکیده

دنیا به سمت مسیری میرود که انسان را ملزم میکند تا با استفاده از منابع، ابزار و تجهیزات بتواند برای خود و دیگر اقشار جامعهرفاه را فراهم آورد.کسانی می توانند در این مسیر موفق باشند؛ که بتوانند: ۱-کیفیت ۲- کمیت را مدیریت کنند. اما منظور از این دو چیست؟ امروزهبا رشد جمعیت نیاز انسان به محلی برای سکونت بیشتر شده است به طوری که کارآفرینان و سرمایه گذاران دنبال شیوه ها ومسیر هایی هستند تا بتوانند، با مدیریت قیمت و منابع این نیاز بشر را تا حد زیادی مرتفع کنند. مصالحی که از دیرباز بر رویکره زمین به وفور یافت میشده است، شن و ماسه بوده اند که به عنوان دو عنصر اصلی در ساخت راه و ابنیه و... مورد استفادهقرار گرفته و می گیرند. اما مشکل اصلی زمانی آغاز میشود که ما میدانیم منابع های روی کره زمین به سادگی بازیافت نمی شوند؛و اگر هم بازیافت شوند مقدار ناچیزی از آن ها قابل استفاده است. پس بحران اساسی برای ما زمانی آغاز می شود که با بررسیآمار ها به این نتیجه میرسیم که منابع در کره زمین هر روز کمتر می شود. (در نتیجه: کمبود عرضه و افزایش تقاضا بر حسبرشد جمعیت، برابر است با افزایش قیمت!) و با نگاه به گذشته می توانیم بفهمیم که قیمت منابع در تمام نقاط جهان با گذشتزمان نه تنها کم نشده بلکه چندین برابر نیز شده است. (شن و ماسه) نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ به طوری که قیمت آنها در طول سالیان دراز که همواره مورد توجه بشر بوده نیز افزایش یافته است. در این مقاله به بررسی قیمت شن و ماسه در دهسال گذشته با استفاده از نمودار ها و داده های آماری در کشورمان ایران می پردازیم؛ با توجه به این نکته که ایران از آن دستهکشورهایی است که، از منابع شن و ماسه در طول زمان غنی بوده است.

کلیدواژه ها

ماسه بادی، ماسه طبیعی، ماسه شسته، ماسه شسته دانه بندی شده، شن طبیعی، مخلوط شن و ماسه رودخانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.