تحلیلی بر مولفه های ساختاری امنیت شهری در شهر اهر
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش ملی عمران، معماری، شهرسازی، محیط زیست و علوم مرتبط
- کد COI اختصاصی: CAUECONF01_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 435
نویسندگان
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
امنیت پیش زمینه یک اجتماع سالم و بسترساز توسعه جوامع انسانی است. سعادت یک اجتماع در گرو حفظ و بقاء امنیت و احساسناشی از آن است. در این میان، ضرورت پرداختن به موضوع امنیت شهری از آنجایی مهم می شود که وابستگی متقابل میان امنیتو توسعه اجتناب ناپذیر است. امنیت زمینه ساز و بستر توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است. ازاین رو، پژوهش حاضربا هدف تحلیل مولفه های ساختاری در امنیت شهری در شهر اهر صورت گرفته است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظرماهیت و روش شناسی، توصیفی – تحلیل می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر جمعیت ساکن در محدوده خدمات شهرداری میباشد که مطابق سرشماری ۱۳۹۵ این تعداد ۱۰۵۶۴۱ می باشد. برای تعیین جامعه نمونه پژوهش با استفاده از فرمول عمومیکوکران با سطح اطمینان ۰/۹۵ و میزان تجانس ۰/۷، با توجه به جمعیت جامعه پژوهش ۳۲۲ نفر به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. ارزیابی میزان پایایی سازه های پژوهش با استفاده از سنجه آلفای کرونباخ انجام شده این میزان برای سازه های تشکیلدهنده مولفه بنیادی امنیت ۰/۸۹، برای سازه های مولفه دینامیکی امنیت ۰/۸۳ و برای سازه های ایمنی امنیت ۰/۷۹ محاسبه گردید. با توجه به این نتایج سازه ها از لحاظ پایایی مورد تایید قرار گرفت. برای ارزیابی میزان روایی سازه ها نیز از طریق سنجهKMO در قالب آزمون تحلیل عاملی اقدام شد که به میزان ۰/۷۶ و در سطح مناسب ارزیابی گردید. برای تجزیه تحلیل اهداف تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تی و رگرسیون چندمتغیره استفاده شدهاست نتایج نشان داد که بین مولفه های ساختاریامنیت شهری همبستگی معناداری وجود دارد . برخی گویه نسبت به گویه های دیگر از نمرات میانگین بالاتری برخودارند. نتایجنهایی تحلیل تاثیر شاخص ها بر روی امنیت شهری در شهر اهر نشان می دهد که تمامی شاخص ها دارای تاثیر معنادار و مستقیم بوده که در این بین شاخص دینامیک با ۰/۳۸۸ دارای بیشترین تاثیر، شاخص ایمنی با ۰/۳۷۷ و شاخص بنیادی با ۰/۳۴۰ می باشد.کلیدواژه ها
امنیت شهری، مولفه های ساختاری، شهر اهرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.