بررسی زیبایی شناسی در مساجد ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش ملی عمران، معماری، شهرسازی، محیط زیست و علوم مرتبط
- کد COI اختصاصی: CAUECONF01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 688
نویسندگان
دانشیار دانشگاه پیام نور هرمزگان، گروه هنر و معماری
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه پیام نور هرمزگان, واحد قشم
چکیده
موضوع علم زیبایی شناسی تشخیص و درک عواملی است که در ادراک یک شی یا یک فرایند تجربی زیبا یا حداقل خوشایند نقش دارند، ودرک توانایی انسان برای ابداع جلوه هایی است که از نظر زیبایی شناسی خوشایند به حساب می آیند. معماری را می توان هنر ساختن و بناکردن تعریف کرد و معماری مفهومی است که مصالح، قوام و دوام خویش را از ماده و شکل و فرم و زیبایی اش را در روح و ذوق و شهودآدمی می گیرد. روش تحقیق در این پژوهش به صورت مطالعات کتابخانه ای با مرور مستندات در ارتباط با مفاهیم مطرح شده است و تجزیهو تحلیل داده ها به صورت کیفی و بر اساس استنباط نویسنده و پژوهش های میدانی بوده است. در این پژوهش سعی در استخراج چارچوبنظری صورت پذیرفت. هدف از این پژوهش بررسی زیبایی و زیبایی شناسی در مکان های مذهبی از جمله مساجد است.سوال پژوهش این است که با بررسی مسجد ملک بن عباس کدام عناصر زیباشناسی در این مسجد یافت می شود؟. نتیجه این است که باوجودی که زیبایی امری نسبی است با بررسی فاکتورهای زیبایی شناسی در این مسجد تک مناره ای با زاویه انحراف سه درجه در شهر بندرلنگه متوجه عناصر زیبایی شناسی همچون هنرهای چوبی مانند گره چینی و منبت کاری و یا هنر کاشی کاری همانند کاشی کاری معقلیو گچبری و... گردیدیم.کلیدواژه ها
زیبایی، زیبایی شناسی، مساجد، مسجد ملک بن عباسمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.