مکانیزم استخراج پالادیوم از محلول کلریدی توسط حلال آلی کروزن-تری بوتیل فسفات (TBP)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی متالورژی، دوره: 17، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_METALL-17-53_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما صادقی

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی سهند

اسکندر کشاورز علمداری

دانشیار دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مولود سعیدی

کارشناسی ارشد استخراج فلزات دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در این مقاله یک تحقیق بنیادی بر روی استخراج پالادیوم بوسیلهحلال آلی کروزن-تری بوتیل فسفات انجام شده است. براساس اطلاعات ترمودینامیکی در سیستم پالادیوم-کلر، کمپلکسهای کلریدی  در غلظت های ناچیز یون کلرو کمپلکسهایدر غلظتهای بالای یون کلر تشکیل می شوند. استخراج پالادیوم با افزایش غلظت اسید کلریدریک و نمک کلریدی(کلرید سدیم) کاهش می یابد. به نظر می رسد علت اصلی این کاهش تمایل کمتر تری بوتیل فسفات برای استخراج نسبت  است. چناچه ۲۵/۰ مول بر لیتر تری بوتیل فسفات در غلظتهای پایین اسید ۵۸% و در غلظتهای بالای اسید ۸% را استخراج می نمایند.براساس روش آنالیز شیب ماکرومولکول استخراجی( حاوی پالادیوم و تری بوتیل فسفات) برای و کمپلکس مطرح شده به صورت  می باشد. در حالیکه براساس بررسی های انجام شده، تری بوتیل فسفات  نمی تواند کمپلکس  از محلول کلریدی  استخراج نماید.

کلیدواژه ها

استخراج حلالی, مکانیزم, کمپلکسهای کلریدی پالادیوم, تری بوتیل فسفات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.