مروری بر بررسی روش های اندازه گیری ویسکوزیته مذاب فلزات
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی متالورژی، دوره: 17، شماره: 55
- کد COI اختصاصی: JR_METALL-17-55_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 533
نویسندگان
استادیار گروه مکانیک دانشگاه صنعتی اراک
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مواد ومتالورژی دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار گروه مهندسی مواد ومتالورژی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در بسیاری از فرایندهای تولیدی که بر پایه ذوب و انجماد می باشد، مانند ریخته گری، اندازه گیری ویسکوزیته و پیش بینی سیالیت مذاب فلزات در دماها و ترکیب های مختلف می تواند باعث بهبود فرآیند تولید و کاهش ضایعات شود. در این مقاله شماری از روشهایی که برای اندازه گیری ویسکوزیته مذاب ها و سیالات مورد استفاده قرار می گیرد، شرح داده شده اند. از این میان می توان به روشهای موئینگی، مخزن نوسانگر، بوته چرخان، صفحه نوسانگر، مخزن با سوراخ تخلیه و ... اشاره نمود. از جمله مدل هایی که برای تخمین ویسکوزیته عناصر و سیستم های چند جزئی و همچنین ارتباط ویسکوزیته با دما، استفاده شده اند عبارتند از مدل آرینیوس ، جبرا ، آندرید ، تئوری حجم آزاد هیلدبراند و ... . در نهایت مقایسه ای از روشهای مختلف اندازه گیری ویسکوزیته مذاب ها ارائه شده است.کلیدواژه ها
ویسکوزیته, مذاب فلزات, اندازه گیری ویسکوزیته, مدلهای اندازه گیری ویسکوزیتهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.