تاثیر حرارت ورودی بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی آلیاژ منیزیم AZ۹۱ با استفاده از فرایند GTAW

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی متالورژی، دوره: 17، شماره: 55
  • کد COI اختصاصی: JR_METALL-17-55_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد رفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران

علیرضا خدابنده

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران

بهرام نامی

استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه شهید رجایی تهران

نصراله بنی مصطفی عرب

استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه شهید رجایی تهران

چکیده

در این پژوهش تاثیر حرارت ورودی بر روی ریزساختار وخواص مکانیکی اتصال آلیاژ منیزیم AZ۹۱ مورد بررسی قرار گرفت به طوری که درآن، حالت اتصال به صورت لب به لب بوده و عملیات اتصال در سه حرارت ورودی مختلف(به ترتیب ۲۶۷،۴۴۹ و J/mm۶۸۸) با استفاده از فرایند جوشکاری قوسی تنگستنی تحت محافظت گاز خنثی(GTAW) انجام پذیرفت. مشاهدات ریزساختاری با میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ، نشان داد که با افزایش حرارت ورودی اندازه دانهها در هر دو منطقه جوش و منطقه ذوب جزئی شده(PMZ) درشتتر شده و پهنای این مناطق افزایش یافته است. علاوه بر این، افزایش حرارت ورودی تا J/mm۶۸۸ باعث تغییر مورفولو‍ژی فاز یوتکتیک β در هر دو منطقه جوش و ذوب جزئی شده (بخصوص در منطقه جوش) می شود به این ترتیب که از حالت پیوسته به شکل منقطع و دانهای در می آید و توزیع آن از حالت مرز دانهای به حالت پراکنده تغییر مییابد. نتایج تست کشش نشان می دهد که در حرارت ورودی بالا(J/mm۶۸۸) به دلیل ایجاد حفرههای گازی در منطقه جوش استحکام حاصله به  MPa۱۱۴ می رسد که در مقایسه با حرارت ورودی پایینتر(J/mm۲۶۷) حدود %۲۱ کاهش را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

آلیاژ منیزیم AZ۹۱, حرارت ورودی, جوشکاری قوس تنگستنی, ریزساختار, خواص مکانیکی, شکست نگاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.