بررسی کارایی دو دیسپرسنت اسیدی و پلیمری در پراکندگی ذرات معلق در سیستم خنک کننده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس مبدل های گرمایی، چیلر و برج خنک کن
  • کد COI اختصاصی: MOBADDEL12_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدهادی شعله

مدیر عامل شرکت دانش بنیان پژوهشی صنعتی آبریزان

نرجس مصلی نژاد

کارشناس فنی و مسئول واحد R&D شرکت پژوهشی صنعتی آبریزان

امین احمدپور

پژوهنده ی پژوهش های فناوری های نوین- رئیس امورHSE شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ماهشهر

چکیده

کنترل رسوب و ته نشینی ذرات جامد در آب در حال گردش در برج خنک کننده، یکی از مواردی است که در سیستمهای صنعتی بسیار به آن پرداخته می شود. دلیل این امر، مشکلات فراوانی است که این ذرات جامد معلق به وجود میآورند که شامل ایجاد یک لایه ی عایق از رسوبات، خوردگی های زیر رسوبی، مصرف انرژی، دفعات تمیز کردن و هزینهی تعمیرات و کاهش عمر سیستم می باشد. بر این اساس، تزریق مواد شیمیایی مناسب با توجه به این شرایط می تواندموثر بوده و باعث افزایش بازده برج خنک کننده و کاهش هزینه های تعمیراتی آن شود.هدف از پژوهش حاضر، تعیین میزان تاثیر دو دیسپرسنت اسیدی با نام Mitreh DPS۰۵۰۱ و و دیسپرسنت پلیمری با Mitreh DPS۵۹۲ درپراکندگی و جلوگیری از تجمع و ته نشست ذرات جامد معلق در محیط آب صنعتی و مقایسه کارایی و نتایج حاصل از تاثیر این مواد می باشد. مشاهده شد که در کنترل رسوب و ته نشست ذرات جامد، دیسپرسنتبا پایه ی پلیمری از مزایای بسیار بالاتری نسبت به دیسپرسنت با پایه ی اسیدی برخوردار بود که شامل عملکرد بالا درپیشگیری از تشکیل رسوب، عدم خطرات زیست محیطی، تمیزی سطوح برای ماکزیمم انتقال حرارت و همچنینخوردگی بسیار کمتر کوپن های مس و اهن (میزان خوردگی کوپن های مس و آهن در حضور دیسپرسنت با پایه یاسیدی مقدار و در حضور دیسپرسنت با پایه ی پلیمری مقدار ۰/۰۳mpy و ۳/۰۰۷ را نشان داد) بود. نرخ خوردگی کوپن ها از استاندارد ASTM D ۲۶۸۸-۱۵e۱ و اندازه گیری کاهش وزن نمونه ها از استاندارد ASTM G۱-۹۰ محاسبه شد و نتایج با یک پایلوت میدانی و بررسی آزمایشات متعدد روزانه و هفتگی و همچنین تصاویر از بخش های مختلف سیستم خنک کننده به دست آمد.

کلیدواژه ها

دیسپرسنت اسیدی، دیسپرسنت پلیمری، ذرات جامد معلق، سیستم خنک کننده، کوپن آهن، کوپن مس، ته نشست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.